Szerző: roberto

2001. november 22. 20:41

Megjelent a SuSE Linux Firewall virtuális magánhálózatok számára készült kiadása

[SuSE Magyarország] A SuSE Linux AG magyarországi irodája -- az anyacéggel szinkronban -- tegnap jelentette be a SuSE Linux Firewall virtuális magánhálózatok (VPN) számára készített kiadását. A virtuális magánhálózatok kialakítása a távmunkát választó cégeknél, valamint belső hálózataikat összekötni szándékozó vállalatoknál a leggyakoribb. A SuSE Linux tűzfalának VPN kiadása biztonságosan képes megoldani e feladatokat. A rendszer különlegessége a Live rendszer: a szoftver nem települ a merevlemezre, hanem a CD-ről működik, a CD-ROM-on található programok pedig nem manipulálhatóak. A tűzfal konfigurációja -- például a csomagszűrő beállításai -- egy írásvédett hajlékonylemezen tárolhatóak.

SuSE[SuSE Magyarország] A SuSE Linux AG magyarországi irodája -- az anyacéggel szinkronban -- tegnap jelentette be a SuSE Linux Firewall virtuális magánhálózatok (VPN) számára készített kiadását. A virtuális magánhálózatok kialakítása a távmunkát választó cégeknél, valamint belső hálózataikat összekötni szándékozó vállalatoknál a leggyakoribb. A SuSE Linux tűzfalának VPN kiadása biztonságosan képes megoldani e feladatokat. A rendszer különlegessége a "Live" rendszer: a szoftver nem települ a merevlemezre, hanem a CD-ről működik, a CD-ROM-on található programok pedig nem manipulálhatóak. A tűzfal konfigurációja -- például a csomagszűrő beállításai -- egy írásvédett hajlékonylemezen tárolhatóak.

A szoftvercsomag részét alkotó forráskód segít a rendszer különleges igényekhez való igazításában. A grafikus felületű adminisztrációs rendszerrel (FAS) akár több tűzfal adminisztrációja is megoldható. Számos, a vállalat informatikai infrastruktúrája ellen irányuló támadás a vállalaton belülről érkezik. Ennek kivédésére a tűzfal nemcsak a külvilágot, hanem a vállalaton belüli belső szegmenseket is el tudja választani egymástól. A futás közben készített naplófájlok alapján hatékonyan követhetőek az adathozzáférések az egész vállalati hálózaton belül.

A HTTP tartalomszűrő a webes tartalom szűrését kínálja fel, a nemkívánt tartalom felismerhető és kirekeszthető a belső hálózatból. A Squid proxy-cache jelentősen megnöveli az internetes munka sebességét, a rendszernaplózás (syslog), a Postfix-alapú levéltovábbítás (mail relay) és a titkosított hozzáférés (ssh) mind a rendszer részét képező szolgáltatások.

A SuSE Linux Firewall on CD a Standard kiadás mellett mostantól VPN kiadásban is kapható. A csomag három CD-t, átfogó dokumentációt, 30 napos telepítési segítséget és 12 hónap terméktámogatást tartalmaz. A rendszerről bővebb felvilágosítás a SuSE Linux AG magyarországi irodájától kérhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról