:

Szerző: Vörös Péter

2001. október 2. 11:09

DMR-HS1: új, beépített merevlemezzel rendelkező asztali DVD-magnó a Panasonictól

[Mmd] A Panasonic bejelentette, hogy új DVD

[Mmd] A Panasonic bejelentette, hogy új DVD videomagnó-sorozatának első modelljeként DMR-HS1 néven beépített merevlemezzel rendelkező új videomagnót vezet be. A merevlemezt és DVD-magnót egyesítő új készülékkel 52 órányi felvételt lehet készíteni a merevlemezre és 12 órányit a DVD-RAM lemezekre, ami megkönnyíti a felvett tv-műsorok és digitális videokamerával felvett képek szerkesztését és tárolását. A DMR-HS1-et 2001. december 1-jén vezetik be a japán piacra 200.000 jenes (kb. 470 ezer Ft-os) áron.

A Panasonic DMR-HS1 DVD-videomagnó különféle lehetőségeket kínál a felvételkészítésre. A beépített 40 GB-os merevlemezre megnövelt felvételi idővel, EP üzemmódban 52 órányi felvételt, kétoldalas DVD-RAM lemezre pedig 12 órányi felvételt lehet készíteni. Időzített felvétel készítésekor lehetőség van a felvételi beállítások heti rendszerességgel történő automatikus újrafelhasználására, így például tévésorozatok esetében a nézőnek nem kell bajlódnia az előző heti epizód törlésével, hogy helyet szabadítson fel a következő epizód számára, ha nincs elég hely a lemezen.

A készülék "Time Slip" funkcióval is rendelkezik, amely "chase playback" lehetőséget, valamint egyidejű lejátszást és felvételt kínál. Ez azt jelenti, hogy a korábban felvett vagy éppen vett program felvételkészítés közben is bármelyik ponttól lejátszható az aktuális program végéig.

Az iLINK kábellel és a beépített DV bemeneti terminállal jó minőségű digitális képeket lehet másolni DVD-RAM és DVD-R lemezekre a könnyen kezelhető "DV Automatic Recording" (DV automatikus felvétel) üzemmódban. Megkönnyíti a szerkesztést, hogy automatikusan lehet elkészíteni a "Play List"-et, vagyis a jelenetsorozatot megtestesítő állóképek jegyzékét.

Egyetlen gombnyomással lehet 22 Mbps-os gyorsmásolást végezni a merevlemezről DVD-RAM-ra, és a legnagyobb sebesség EP módban 12-szeres, így egy egyórás műsor például 5 perc alatt átmásolható. DVD-RAM-ról is lehet másolni a merevlemezre.

A készülékben használt DVD videofelvételi technológia megfelel a DVD Fórum által szabványosított DVD-RAM felvételi formátumnak. A DVD-RAM kompatibilis az audió/videóval és a PC alkalmazásokkal, ráadásul kiváló optikai formátumának köszönhetően egy lemezt körülbelül 100.000-szer lehet újraírni.

A DVD-lejátszók iránti világpiaci kereslet a 2001. (2002 márciusáig tartó) üzleti évben az előrejelzések szerint eléri a 25 millió darabot, a DVD-szoftverek száma pedig a 11.000 darabot. Óriási kapacitása, nagy adatátviteli sebessége, nagy sebességű véletlen hozzáférése, kivételes képminősége és jó hangminősége miatt a DVD-RAM optimális választást jelent az egyre elterjedtebbé váló digitális médiához.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.