:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. október 27. 14:31

Néhány macesnek nagyon nem tetszik a notch

Felhasználói beszámolók szerint a szoftverek még nem kezelik jól az új MacBook Prókkal bemutatott notch-ot.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A héten kezdte el kiszállítani a múlt hétfőn bemutatott vadiúj MacBook Prókat az Apple, így az első darabokat már megkapták a vásárlók. Az első visszajelzések szerint bár a gépek alapvetően kellemes előrelépést jelentenek, a kijelző felső részébe belógó kis szigetecske számos esetben zavaró. Bizonyos esetekben a notch kitakarja a menüpontokat, miközben az egérkurzor kezelése is inkonzisztens a szóban forgó területen. Quinn Nelson, Snazzy Labs tulajdonosan a Twitteren illusztrálta a problémákat, amelyek magukért beszélnek.

notch

 Az Apple a megváltozott képarány, illetve az ezzel együtt elvékonyított kávák miatt vetette be az iPhone-okról már jól ismert notch-ot, amelyben az immár Full HD felbontású webkamera kapott helyet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról