:

Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 21. 14:07

2022-ben jöhet az Apple VR szemüvege

A Bloomberg forrásai ultrapérmium, csillagászati árú rétegtermékről beszélnek.

Újabb pletykák röppentek fel az Apple háza táján, ezúttal azonban nem autókra vagy épp hajlítható kijelzős okostelefonokra, hanem a cupertinói óriás VR-es ambícióira vonatkozóan. A Bloomberg értesülései szerint ugyanis a vállalat VR headset fejlesztésén dolgozik, amely már jövőre piacra kerülhet. Sok részlet egyelőre nem ismert az eszközről, az azonban tudható, hogy a készülékkel az Apple az ultraprémium szegmenst célozza meg, azt eleve rétegterméknek szánja - olyannyira, hogy nem kizárt, hogy üzleteiben napi egy darabra korlátozza az eladható modellek számát. Ennek megfelelően a headset jó eséllyel csillagászati árcédulát kap majd.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ha egy hasonló termék valóban napvilágot lát, könnyen lehet, hogy azzal az Apple a Microsofttól ismert HoloLenshez hasonlóan a professzionális, illetve nagyvállalati ügyfeleket célozza majd meg, némi átfedésben a Mac Prók közönségével. A gyártónak ugyanakkor ahogy a ZDNet is rámutat, a termék mögé tartalmat is kell majd állítania, hiszen ha valóban napi legfeljebb egy eladással számol Apple Store-onként, az évi mintegy 180 ezer értékesített készüléket jelent, ami messze van attól az ökoszisztéma-mérettől amely vonzóvá tehetné az eszközt a tartalomkészítők számára, legalábbis az első években.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 15:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.