Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 18. 13:48

Hajlítható kijelzős telefonon dolgozik az Apple

Iparági pletykák szerint a fejlesztések korai szakaszában jár a cég, amely többféle lehetséges kijelzőméretet is vizsgál.

Az Apple is tapogatózik a hajlítható kijelzős okostelefonok környékén, mint a Bloomberg beszámolt róla, a vállalat már belefogott egy hasonló panellel szerelt iPhone fejlesztésébe - persze a munka még korai szakaszánál tart és egyelőre nem is biztos, hogy a piaci termék lesz a kezdeményezésből. A cupertinói óriás ugyanakkor aktívan vizsgálja a technológiát, a lap szerint a vállalatnál már zajlik a hajlítható kijelzőpanelek belső tesztelése.

A céghez közel álló források arról beszélnek, a vállalat többféle képernyőméretet is vizsgál, egyebek mellett egy kinyitott állapotban 6,7 hüvelykes panelt is, amely az iPhone 12 Pro Max méretének felel meg, összecsukva pedig értelemszerűen fele annyi helyet foglal a zsebekben, táskákban. Egy hasonló képernyővel szerelt iPhone tényleges piaci rajtja persze még messze van - eközben ugyanakkor az okostelefon-piac más szegleteiben már a hajlékony kijlezők következő generációján folyik gőzerővel a munka, az LG például még idén feltekeredő panellel szerelt telefon piacra dobására készül.

a címlapról