Szerző: Hlács Ferenc

2020. április 6. 11:56

Két zero-day bugot foltoz a legfrissebb Firefox-patch

Aktívan kihasznált sebezhetőségekről van szó, mindenkinek ajánlott gyorsan frissíteni.

Érdemes minél előbb frissíteni a Firefoxot, a Mozilla által kiadott legfrissebb patch ugyanis mindjárt két, aktívan kihasznált zero-day sebezhetőséget is befoltoz. A böngésző memóriakezelésében gyökerező hibákra Francisco Alonso és Javier Marcos biztonsági szakértők bukkantak rá.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x)

A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x) A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Egyelőre sem a szakértők, sem a Mozilla nem árultak el részleteket a biztonsági rések kapcsán, azok érzékenysége miatt - Alonso ugyanakkor Twitteren utalt rá, hogy a sérülékenységek más böngészőket is érinthetnek. A CVE-2020-6819 és CVE-2020-6820 kód alatt követett hibák úgynevezett "use-after-free" sebezhetőségek, amelyek a támadók számára lehetővé teszik, hogy a böngészőben akár saját kódot futtassanak, ami komoly biztonsági kockázatot jelent a felhasználók számára.

A kutatók egyelőre azt sem közölték, a hibákat már kihasználó támadások kik ellen irányultak, illetve azokkal milyen károkat okoztak az elkövetők. A bugokat javító 74.0.1-es patchet amint lehet, mindenkinek erősen ajánlott telepíteni.

a címlapról