Szerző: Hlács Ferenc

2020. április 6. 11:56

Két zero-day bugot foltoz a legfrissebb Firefox-patch

Aktívan kihasznált sebezhetőségekről van szó, mindenkinek ajánlott gyorsan frissíteni.

Érdemes minél előbb frissíteni a Firefoxot, a Mozilla által kiadott legfrissebb patch ugyanis mindjárt két, aktívan kihasznált zero-day sebezhetőséget is befoltoz. A böngésző memóriakezelésében gyökerező hibákra Francisco Alonso és Javier Marcos biztonsági szakértők bukkantak rá.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x)

November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x) November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Egyelőre sem a szakértők, sem a Mozilla nem árultak el részleteket a biztonsági rések kapcsán, azok érzékenysége miatt - Alonso ugyanakkor Twitteren utalt rá, hogy a sérülékenységek más böngészőket is érinthetnek. A CVE-2020-6819 és CVE-2020-6820 kód alatt követett hibák úgynevezett "use-after-free" sebezhetőségek, amelyek a támadók számára lehetővé teszik, hogy a böngészőben akár saját kódot futtassanak, ami komoly biztonsági kockázatot jelent a felhasználók számára.

A kutatók egyelőre azt sem közölték, a hibákat már kihasználó támadások kik ellen irányultak, illetve azokkal milyen károkat okoztak az elkövetők. A bugokat javító 74.0.1-es patchet amint lehet, mindenkinek erősen ajánlott telepíteni.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról