Szerző: Koi Tamás

2015. november 19. 11:35

Eltörölte a sebességkorlátozást a Telenor

Mostantól minden lakossági és vállalati ügyfél az éppen elérhető legnagyobb sávszélességet kapja a Telenor 4G-s mobilnet-hálózatán, miután a cég eltörölte az eddigi, díjcsomag-függő sebességkorlátozásokat.

Mostantól a hálózat aktuális terheltségétől és az ügyfélnél lévő készülék műszaki paramétereitől függően a maximális, 150 Mbps letöltési sávszélességet biztosít mobilnetes ügyfeleinek a Telenor Magyarország. A cég tehát eltörli az eddigi, díjcsomag-alapú sebességkorlátozásokat, azt követően, hogy idén márciustól minden, havi előfizetéses és feltöltőkártyás ügyfele számára hozzáférhetővé tette a 4G-s hálózatot, melyet a már korábban bevezetett Hipernet márkanéven értékesít a társaság.

A 4G-s hozzáférésnek természetesen továbbra is előfeltétele, hogy az ügyél 4G-képes eszközt használjon, a Telenor választékában található terminálok 96 százaléka azonban már ilyen. A szolgáltató közleménye szerint már jelenleg is több százezer ügyfél használja a 4G-s hálózatot, a teljes mobilnetes adatforgalomnak pedig jelenleg mintegy egyharmada zajlik a legmodernebb hálózaton keresztül.

Időközben a hálózati lefedettség is jelentősen bővült a Telenornál, többek közt annak köszönhetően, hogy a szolgáltató a 2015-ös évben 1670 bázisállomáson aktiválta a 4G technológiát, így év végére 95 százalékos lefedettséget ígér a technológiával. Érdekesség, hogy a 4G-s hálózati infrastruktúra bizonyos részeit (az LTE800-as rádiós infrastruktúrát Budapesten kívül az egész országban) a Magyar Telekommal közösen üzemelteti a cég, ezért a két rivális 4G-s lefedettsége közel azonos.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A 4G-s kampányra jelentős erőforrásokat csoportosító Telekom idén év végén 97%-os lefedettséget ígér, és az ügyfelek már augusztusban több adatot forgalmaztak a 4G-s hálózaton, mint 3G-n. Az operátor az országban elsőként indított 4G-szolgáltatást még 2012-ben, mostanra pedig a 4G-s hálózatot aktívan használó ügyfelek száma meghaladja a 750 ezret a Telekomnál.

Idén részben a konkurencia nyomására, részben az eszközellátottság okán a Vodafone Magyarország is belátta, hogy a kiterjedt, több mint 98%-os elérést biztosító 3G-s hálózat mellett szükségessé vált az újbóli hálózatmodernizáció, így a cég fokozatosan elkezdte bekapcsolni saját, 4G-s állomásait. A cég ugyanakkor konkrét számadatokat mindeddig nem kommunikált sem arról, hogy jelenleg mekkora a 4G-s hálózat lefedettsége (leszámítva Budapestet, ahol 99%-os a 4G-ellátottság), sem azzal kapcsolatban, hogy hány vodafone-ügyfél használ 4G-t.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról