Szerző: Koi Tamás

2012. július 5. 10:23

Pénznyomdaként működik a Samsung mobilos részlege

Elképesztő eredményeket produkál a Samsung mobilgyártó részlege, a növekedés pedig látszólag egyelőre a folyamatos szabadalmi viták ellenére megállíthatatlannak látszik.

A szállítási nehézségek és az Apple-lel folytatott szabadalmi viták ellenére megállíthatatlanul nő a Samsung mobilgyártó részlege. A világ vezető mobilgyártója a hét végén teszi közzé előzetes második negyedéves üzleti jelentését, mely elemzők becslése szerint a mobiltermékekért is felelős IT és mobilkommunikációs divízió abszolút dominanciájáról, illetve annak további erősödéséről szólhat a koreai cégen belül.

Piaci elemzők szerint a részleg üzemi nyeresége a második negyedévben elérheti a 7 billió koreai wont, vagyis nagyjából a 6,15 milliárd dollárt, miközben a cég várható teljes árbevétele és üzemi nyeresége ugyanerre az időszakra levetítve 50,13 és 6,7 billió won lesz. A Samsung nem közöl eladási darabszámokat a mobiltelefonos üzletág esetében, elemzők ugyanakkor arra számítanak, hogy a cég nagyjából 48-52 millió okostelefont adott el a második negyedév során.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Ezekből a készülékekből nagyjából hatmillió a koreai cég legújabb nagyágyúja, a Samsung Galaxy S III, mely tavaszi debütálása óta a gyártó eddigi legkeresettebb okostelefonjának számít. A készüléket - melyet már az Egyesült Államokban is árulnak - csaknem kilencmillióan rendelték elő, a cég korábban közölte, hogy a telefonból az alkatrészellátás akadozása ellenére júliusban az eladások elérik a tízmilliós határt. A Samsung eddig soha, egyetlen okostelefonból sem adott el ilyen rövid idő alatt ekkora mennyiséget.

A Samsung május 29-én kezdte meg a Galaxy S III forgalmazását Európában, Észak-Amerikában és a honi piacon azonban csak június közepén jelent meg a mobil. A telefont július végére a tervek szerint 147 ország mintegy 300 mobilszolgáltatójánál fogják majd forgalmazni - az eladások berobbanása a mobilszolgáltatóknak is a legjobbkor jön, hiszen a szolgáltatók ezzel eséllyel tudnak kitörni a rendkívül keményen diktáló, bár kétségtelenül prémium ügyfélbázist felépítő Apple szorításából.

A koreai multi időközben ádáz szabadalmi csatát vív az Apple-lel, melynek egyik legújabb, a héten nagy port kavart folyománya a Galaxy Nexus okostelefonok kitiltása az Egyesült Államokból.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról