Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Harmadszorra bejött: bombasiker a Galaxy S III

Koi Tamás, 2012. június 25. 15:14
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A csúcskategóriás Galaxy S okostelefon-termékcsalád legújabb tagja igazi bombasikernek ígérkezik: a Samsung a széria idén tavasszal megjelent harmadik tagjával már-már az iPhone-t megközelítő forgalmat tud elérni. A Galaxy S III minden korábbi androidos készüléknél sikeresebb.

hirdetés

Elképesztő igény mutatkozik a Samsung legújabb csúcskategóriás okostelefonjára, a Galaxy S III-ra. A dél-koreai cég telekommunikációs részlegének vezetője egy múlt heti rendezvényen közölte, a cég várakozásai szerint az eladások júliusban világszerte meghaladhatják a tízmilliós darabszámot (ebből egyébként korábbi jelentések szerint nagyjából 9 milliót már azelőtt eladtak, hogy a telefon megjelent volna). Ilyen rövid idő alatt ekkora eladási volument az okostelefon-piac csúcsszegmensében eddig egyetlen gyártó, az Apple tudott produkálni.

Dzsong-Kjun Sin újságírók előtt elmondta, a cég azzal együtt éri majd el ezt a mérföldkőt, hogy nem tud elég okostelefont szállítani az operátoroknak az alkatrészhiány miatt. A Samsung Galaxy S III sikere vélhetően még a gyártót is meglepte, az alkatrészellátási csatorna elapadása ugyanis a beszámoló szerint elsősorban annak köszönhető, hogy a vállalat jóval kevesebb okostelefon eladásával számolt a második negyedévben.


Galaxy S III: Múlt hét óta már Észak-Amerikában és Mexikóban is

A Samsung május 29-én kezdte meg a Galaxy S III forgalmazását Európában, Észak-Amerikában és a honi piacon azonban csak múlt héten jelent meg a mobil. A telefont július végére a tervek szerint 147 ország mintegy 300 mobilszolgáltatójánál fogják majd forgalmazni - az eladások berobbanása a mobilszolgáltatóknak is a legjobbkor jön, hiszen a szolgáltatók ezzel eséllyel tudnak kitörni a rendkívül keményen diktáló, bár kétségtelenül prémium ügyfélbázist felépítő Apple szorításából.

A műszaki paramétereit tekintve abszolút az élvonalba tartozó, több egyedi megkülönböztető jeggyel is rendelkező Galaxy S III abszolút rekordernek számít a Samsung berkein belül is, hiszen eddig soha, egyetlen mobil sem fogyott ilyen ütemben a koreaiaknál. Az első Galaxy S okostelefon 2010 nyarán került piacra és több mint fél év kellett a tízmilliós eladási darabszám eléréséhez. A tavaly nyáron debütált Galaxy S II-re hárommilliós előrendelés érkezett, a tízmilliós eladási határt 5 hónap elteltével érte el a Samsung.

A Galaxy S III jó szereplése ugyanakkor úgy tűnik, nem hatotta meg a szöuli tőzsdét, ahol a Samsung részvényeinek jegyzett árfolyama hétfőn 4,2 százalékkal, négyhavi mélypontra esett az index 1,2 százalékos csökkenése mellett.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.