Szerző: Koi Tamás

2010. november 30. 14:42

Részleges visszavonulót fúj a djuice

Az április, látványos elkülönülés után részben visszakerül az anyavállalat értékesítési láncába a fiatalokat célzó mobilmárka, a djuice.

A magyar piacra 2003-ban bevezetett djuice idén áprilisban másodszor újult meg, ezúttal markánsabban leválva az anyavállalattól: A djuice mobilokat április előtt gyakorlatilag minden Pannon üzletben meg lehetett vásárolni, áprilistól azonban saját értékesítési láncot épített fel a márkának az operátor, élen az U26 nevű, márkaboltként, valamint szórakozóhelyként egyszerre üzemelő kvázi főhadiszállással. Ezt a működési modellt adja most fel részben a Telenor, mely úgy akar lendületet adni a djuice-értékesítéseknek, hogy ismét árulja a teljes portfóliót több nagyobb (összesen 61) márkaboltjában. A ma kiadott sajtóközlemény szerint a márka maga határozott arról, hogy "tárgyalásokat kezd bizonyos üzletekkel", azért, hogy a "megnövekedett fogyasztói igényeket" kiszolgálja.

(Egyedül) nem megy

A márka újraindulásakor egy karizmatikus és ambiciózus egykori jogászt, Biró Balázst jelölték ki vezéralaknak, aki azóta több reklámfilmben is feltűnt, mint a fiatalokat megértő és felkarolni vágyó, egyszersmind laza egyéniség. Biró az új djuice áprilisi indulásakor azt nyilatkozta, hogy a szolgáltatás felhasználó táborát a tervek szerint három éven belül meg kell duplázni a jelenlegi 400 ezerről. Szeptember végére ez az ügyfélkör azonban nem bővült számottevően.

Lapunk megkeresésére a djuice szolgáltatásokért felelős részlegnél azt nyilatkozták, hogy a márka életében és kommunikációjában nem lesz markáns változás eztán sem, ám a disztribúciós hálózat bővítésének a jelenlegi "magas költségek" útját állták. "Szempont volt számunkra, hogy olyan térségekbe is eljussunk, ahol eddig nem voltunk. 30 új városba sikerül így jelen lennünk. Elsősorban olyan üzletekkel tárgyaltunk, amely környékén eddig nem, vagy csak nehezen voltunk elérhetők" - mondták el a HWSW-nek szolgáltatónál. A cég szerint a djuice a kedvezőtlen gazdasági helyzet ellenére "jó irányba halad".

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A djuice az elmúlt hónapok során a hagyományos médiamegjelenések, reklámok mellett igyekezett különféle, fiataloknak targetált aktivitásokkal népszerűsíteni magát, így például a koncertek és bulik mellett több, a fiatal korosztályt érintő kérdésekben tartott vitaest is volt az U26-ban. A márkát egyébként a kezdetektől fogva láthatóan kifejezetten konfrontatív, megosztó, olykor offenzív imázzsal ruházták fel, így például Biró már az első reklámfilmben utalt rá, hogy mindhárom (!) mobilszolgáltatót a versenytársuknak tekintik.

A megújult márka létrehozásának részeként egy egészen újszerű hűségprogramot, illetve pontrendszert is bevezettek myLife néven, mely nem a telekommunikációs cégek által hagyományosan alkalmazott, például beszédforgalom alapján kalkuláló, hanem egyebek mellett a fiatalok elért sportsikerei, vagy tanulmányi sikerei alapján jutalmazó program. A djuice feltűnően aktívan van jelen a Facebookon is, ahol jelenleg több mint 17 ezren kedvelik a márkát.

A djuice-nak a különlegessége, hogy kizárólag a fiatal korosztályhoz tartozó, a 26. életévüket be nem töltött ügyfelek szerződhetnek le a használatára, a márka portfóliója - készülékek és tarifák - is ennek megfelelően lett felépítve.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról