Szerző: Ady Krisztián

2007. május 30. 13:32

Körülnézhetünk San Francisco utcáin a Google Maps-szel

A műholdképek felbontásának drasztikus növelése, az épületek háromdimenziós modelljeinek implementálása után még közelebb kerülhetünk a világ egyes pontjaihoz, ezentúl akár egy virtuális sétát is tehetünk San Francisco utcáin, körbenézhetünk a Golden Gate hídról. A Google Maps online térképszolgáltatásba épített legújabb funkcióval akár utcaszintre is zoomolhatunk, és körbe is nézhetünk.

[HWSW] A műholdképek felbontásának drasztikus növelése, az épületek háromdimenziós modelljeinek implementálása után még közelebb kerülhetünk a világ egyes pontjaihoz, ezentúl akár egy virtuális sétát is tehetünk San Francisco utcáin, körbenézhetünk a Golden Gate hídról. A Google Maps online térképszolgáltatásba épített legújabb funkcióval akár utcaszintre is zoomolhatunk, és körbe is nézhetünk.

A Street View funkció teljes, 360 fokos körpanorámát nyújt többek között San Francisco és környéke, Las Vegas és New York utcáiról, a képkészletet pedig a jövőben tovább bővítik, újabb és újabb városokra kiterjesztve a szolgáltatást. A kék színnel jelölt utcákra kattintva egy külön ablakban egy képet kapunk, melyben pontosan azt látjuk, amit az adott pontra állva láthatnánk. A különkezelőszervekkel -- vagy szimplán az egérrel -- akár körbe is foroghatunk, ránagyíthatunk a részletekre, illetve az utcán elindulva tovább is sétálhatunk.

Google Maps

A Google szóvivője szerint a vállalat egy évig gyűjtötte a szolgáltatás beindításához szükséges képeket, melyek nagy részét még ezt követően is az Immersive Mediától szerezték be. A Google azonban nem az első ezen a téren, a Microsofttal jóval megelőzte a keresőóriást ebben, bár a redmondiak szolgáltatásánál is csak tegnap bővült tovább a panorámaképekkel ellátott várostérképek listája.

Véleménye van?

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról