Szerző: Bőle György

2021. szeptember 23. 21:53

Amit a device azonosító security chipekről nem árulnak el

A security chipek fizikai mivoltuknál fogva adhatnak hamis biztonságérzetet, márpedig a security stack minden rétegének biztonságára érdemes ügyelni, így erre is.

Több iparágban, köztük az automotive területén kötelezően előírják az informatikai eszközök egyedi, kriptográfiai erősségű azonosítását. Erre a célra számos Hardware Security Modul (HSM) megoldás született, amelyek közül a Trusted Computing Group (TCG) által specifikált Trusted Platform Module (TPM) jelenlegi 2.0-ás változata az egyik legszélesebb körben elterjedt szabványa.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Ezen security chipek programozása különös figyelmet igényel, és még a leggondosabb esetben is maradhatnak kezeletlen esetek. Ezekről szól Hornák Zoltán (Scademy) a HWSW free! meetup-sorozat 2021. május 19-i, biztonságos szoftverfejlesztéssel foglalkozó állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadása.

18:36
 

Amit a device azonosító security chipekről nem árulnak el

Még több videó

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

4

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 11:29

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.