:

Szerző: Koi Tamás

2023. december 8. 11:01

Nálatok lakik-e rezsidémon?

A koronavírus-járvány és az energiaválság új lendületet adott az okosotthon-megoldások terjedésének világszerte. A területben ezen felül is óriási potenciál van, a házak és lakások okosítása trendforduló előtt - mondták el a HWSW Weekly podcast adásának meghívott szakértői.

Ahogy az energiaárak kilőttek, a rezsidémon páros lábbal rúgta be az otthonok ajtaját. A technológia persze ellene is véd, az okosotthon-megoldások pedig mostantól nem pusztán kényelmes úri huncutságnak számítanak, hanem hatványozottan többet képesek spórolni a családi kasszának.

Egyáltalán hol kezdődött ez az egész okosotthon-sztori, hogyan befolyásolta a piacot a koronavírus-járvány, mit kínálnak most a gyártók és mit fognak rövid- és középtávon? A kérdések megválaszolására nem mást kértünk fel, mint az Okosotthon Labor podcast két fekete öves szakértőjét, Zelena Gergelyt és Kálmán Gergelyt.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról