Szerző: Vörös Péter

2001. március 6. 01:10

Januárban 18,1%-kal emelkedtek a PC eladások Japánban

A Nikkei Market Access adatai szerint Japánban a PC eladások 18,1%-kal nőttek januárban az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest, bár a decemberhez képest 17,5%-os volt a csökkenés (ami nem meglepő a szezonból fakadóan). Tavaly a januári forgalom éppen csak, hogy alatta maradt az azt megelőző decemberi forgalom alatt, amit a szakértők a 2000. év jelenségének tudtak be. 1999-ben a csökkenés 30,0%-os, míg 1998. januárjában 25,5%-os volt a vonatkozó decemberihez képest. Így a mostani csökkenés viszonylag kicsinek tekinthető.

Összességében azonban a PC eladások növekedése folyamatosan csökken, főként az asztali PC-kre vonatkozóan; míg a laptop PC-k növekedési üteme 31,3% volt Japánban, addig az asztali PC-k növekedése mindössze 6,5% volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról