:

Szerző: Koi Tamás

2024. február 20. 10:21

A GTA VI lehet a PS5 Pro ugródeszkája

Újabb, ezúttal a pletykáknál valamivel szilárdabb lábakon álló spekulációk láttak napvilágot arról, hogy a Sony miként képzeli el a PlayStation konzolcsalád új, nagyobb teljesítményű tagjának a bevezetését.

Még idén a boltokba kerülhet a Sony kurrens konzolgépének, a PlayStation 5-nek az újabb, nagyobb teljesítményű hardverrel ellátott változata - erősítenek rá a korábbi pletykákra elemzők. A CNBC riportja szerint a vérfrissítés ezúttal is azt a célt szolgálná, hogy újra fellendítse a keresletet a PS5 termékcsaládra, melynek aktuális pénzügyi évre vonatkozó eladási előrejelzéseit éppen a múlt héten kurtította meg a Sony.

Az időzés más aspektusból is adja magát, hiszen a tervek szerint jövőre jelenik meg az évtized egyik legjobban várt videojátéka, a Grand Theft Auto franchise VI. epizódja, mely alighanem minden eddiginél jobban megizzasztja majd az eredetileg 2020-ban piacra került PS5-öt.

ps5

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A PlayStation 5 piacra kerülését követően a játékgép első éveinek forgalmát alapvetően meghatározta a koronavírus-járványt kísérő chiphiány, ám az eladások később felpörögtek, mostanra pedig csaknem 55 millió példány kelt el a japán cég konzolgépéből. 

Az eladások ugyanakkor a Sony várakozásai szerint már elérték a csúcsot, a vállalat legalábbis múlt héten közölt, hogy a márciusban véget érő pénzügyi évben az előzetesen kalkulált 25 millió példányhoz képest négymillióval kevesebb, legfeljebb 21 millió PS5 kelhet majd el.

Ezt a helyzetet rázhatja fel némileg a PS5 Pro megjelenése, mely egy a GTA VI-hoz hasonló A+ kategóriás címmel együtt ismét löketet adhat az eladásoknak -vélik elemzők.

A konzol közvetlen elődje, a PS4 2013 végén került a boltokba - ennek a típusnak szintén készült egy Pro változata, melynek legnagyobb újítása a 4K-támogatás volt a megnövelt grafikus teljesítménynek köszönhetően. A PS4 Pro szinte napra pontosan a PS4 piaci premierjét követően három évvel, 2016 novemberében került forgalomba.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 17:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.