:

Szerző: Koi Tamás

2023. december 21. 10:20

Hajszállal maradt csak le a PS4 rekordjáról a PS5

Újabb mérföldkőhöz ért a Sony kurrens játékkonzoljának, a PlayStation 5-nek az eladása, köszönhetően a remek ünnepi hajrának és nem utolsósorban a készletek folyamatos utánpótlásának.

Három év telt el a Sony aktuális konzolgenerációjának, a PS5-nek a piacra dobását követően, és bár az első egy-másfél évet súlyos készlethiány jellemezte a koronavírus-járvány ellátási láncokra gyakorolt hatása miatt, így is hajszál híján meglett a PS4 eladási rekordja.

A japán gyártó a PlayStation Blogon tegnap bejelentette, hogy a konzol a megjelenése óta 50 millió példányban kelt el - a játékgép népszerűségéről sokat elárul, hogy eladási mérföldkő eléréséhez mindössze egy héttel volt többre szüksége a PS5-nek, mint a 2013-as ünnepi szezonban debütáló PS4-nek, melynek forgalmát semmilyen készletezési probléma nem befolyásolta olyan mértékben, mint a PS5 esetében.

ps5_slim

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A vállalat szerint a játékgép eladásai a különböző, ünnepekre időzített promócióknak és az A+ kategóriás játékok őszi/téli megjelenésének köszönhetően rendkívül jól pörögnek, így tarthatónak tűnik a cél, hogy a gépből a 2024 március 31-ével záródó üzleti évben 25 millió példány gazdára találjon.

A Sony számára az üzletág mindenesetre egyre nagyobb jelentőséggel bír, az előző üzleti évben a PlayStation konzolokat is magába foglaló Sony Interactive Entertainment (SIE) részleg az összes divízió közül a legnagyobb mértékben járult hozzá az árbevételhez, míg profittermelő képessége a második legjobb volt a részlegek közül.

A vállalat idén júliusban jelentette be, hogy elkelt a negyvenmilliomodik PS5 játékkonzol, melynek éppen az ünnepi szezonra futott az újabb, karcsúbb változata (PS5 Slim), illetve szintén az év végi hajrára időzítette a PlayStation Portal megjelenését, mely lényegében egy hatalmas kijelzővel ellátott kontroller, mellyel az otthoni PS5-re telepített játékok a helyi hálózaton keresztül játszhatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 22:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.