Szerző: Koi Tamás

2024. január 25. 10:15

Remek szerdája volt a Metának és a Microsoftnak

Jó napja volt a tőzsdén a Metának és a Microsoftnak, legalábbis a cégek papírjai a napközbeni kereskedésben szárnyaltak.

Folytatják tavalyi szárnyalásukat a technológiai iparág amerikai óriásai a tőzsdén: a hét közepén a Meta és a Microsoft egyaránt fontos mérföldkőhöz ért el, ráadásul előbbi rég nem látott növekedési ciklusba került. 

A Meta papírjainak értéke múlt pénteken visszaért az utoljára 2021-ben látott rekord magasságokba, a hét elején pedig tovább folytatta a szárnyalást a cég a tőzsdén, szerdán pedig 396 dollár felé kúszott az árfolyam, ezzel a kibocsátott papírok piaci értéke összességében meghaladta az ezermilliárd dolláros álomhatárt.

meta_logo_person

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Mark Zuckerberg vállalata nem először kerül be ebbe az elitklubba, hiszen 2021 szeptemberében 1,1 milliárd dollárt értek a kibocsátott részvények, igaz, azóta a cég jelentős összegű részvényvisszavásárlási programot indított, melynek révén csökkent a tőzsdei forgalomban lévő papírok mennyisége.

A vállalat tavaly kiemelkedő mértékben tudott nőni, hiszen csak 2023-ban kevés híján 200%-kal nőtt a cég papírjainak értéke a tőzsdei kereskedésben - igaz, volt honnan nőni.

A szerdai nap a Microsoft szempontjából is bevonulhat a tőzsdei történelembe, a redmondi szoftveróriás papírjaival ugyanis nap közben 404 dolláron kereskedtek,

ami egyben azt jelenti, hogy a cég értéke fennállása óta először meghaladta a háromezer milliárd dollárt. 

A Microsoft egyébként ezzel továbbra sem a világ legértékesebb vállalata, jóllehet három héttel ezelőtt rövid időre megelőzte a sokáig uralkodó Apple-t, ám a cupertinói vállalat kontrázott és ha csak egy hajszállal is, jelenleg is tartja elsőségét az érték-világranglistán.

A Microsoft január 30-án adja ki második üzleti negyedéves jelentését, a Meta pedig két napra rá, február 1-jén jelenti be a tavalyi negyedik negyedév számait.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról