:

Szerző: Koi Tamás

2024. január 9. 13:14

A vártnál sokkal rosszabb lett az év vége a Samsungnál

Profitfigyelmezetést tett közzé a világ legnagyobb memóriagyártója, a Samsung Electronics, mely az elmúlt negyedévek során kifejezetten megszenvede a piac bezuhanását. A kilátások ezzel együtt javulnak, a negyedik negyedév végére a memóriárak újra megindultak felfelé.

Éves szinten 35%-os profitcsökkenésre számít a Samsung Electronics a tavalyi negyedik negyedévben, ami ugyan a megelőző pénzügyi időszakokhoz képest kifejezetten jó eredménynek számít, mégis jelentősen elmarad az előzetes elemzői várakozásoktól.

A cég a kedden közzétett profitfigyelmeztetésében 2,8 ezer milliárd dél-koreai won (nagyjából 2,13 milliárd dollárnyi) profitot prognosztizált az október elejétől december végéig tartó időszakra, ami ugyan a harmadik negyedéves eredményekkel összehasonlítva növekedést jelent, ám ezzel együtt messze alulteljesíti a 3,7 ezer milliárd wonos elemzői konszenzust.

samsung_expo

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A gyártó közleménye szerint hiába indultak emelkedésnek a memóriaárak tavaly novemberben, a fogyasztói piacot továbbra is jellemző visszafogott kereslet a cég összes részlegének teljesítményére rányomta a bélyegét, így a (szórakoztató)elektronikai termékek mellett nem voltak annyira kelendők egyebek mellett a háztartási gépek sem, mint egy évvel korábban.

Ezzel együtt is a mostani lehet a Samsung legkisebb profitcsökkenése öt egymást követő negyedév óta, jóllehet elemzők szerint ehhez hozzájárul, hogy a cég már elérhette a mélypontot, de legalábbis tartósan alacsony pályán mozog, amiből csak a fogyasztói kereslet újbóli, jelentős fellendülése és a DRAM-piac magára találása jelenthet majd kiutat.

A Samsung Electronics január 31-én közli a 2023-as negyedik negyedév végleges pénzügyi eredményeit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 13:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.