Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 28. 13:10

Brutálisat nőtt a Samsung profitja a memóriachipek miatt

A memóriachipek iránti kiugró kereslet ismét rekordprofithoz segítette a Samsungot, a Galaxy S22 csúcsmobilokat is kapkodták a vásárlók.

A Samsung Electronics március 31-én véget ért első idei negyedévében 77,8 billió koreai won, azaz körülbelül 61,3 milliárd dolláros árbevételt könyvelhetett el, ami 19 százalékos emelkedés 2021 első három hónapjához viszonyítva. A működési profit 11,1 milliárd dollárnak megfelelő koreai won volt, ami 51 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbi értéket. A DX (Device eXperience) divízió a legmagasabb bevételt érte el 2013 óta, míg a DS (Device Solutions) részleg is történelmi csúcsot döntött a negyedéves bevétel tekintetében. A vállalat összbevételét továbbra is a szervertermékekbe és különböző lakossági- és vállalati megoldásokba kerülő memóriachipek iránti fokozott kereslet húzta fel, a lapkák eladásai 39 százalékkal lőttek ki 15,8 milliárd dolláros bevételt generálva.

A Samsung mobilüzletága is jelentősen profitált a legújabb csúcskészülékekből, főleg a februárban bemutatott Galaxy S22 Ultra zászlóshajó eladásaiból, ami jól jelzi a piac 5G-s készülék iránti igényét. Az orosz-ukrán háború miatt a Samsung beszüntette készülékei forgalmazását a két országban, de ez jelentős hatással nem bírt az eredményre, mivel az eladások összesen két százalékot tesznek ki az összforgalomból. memoria_chip_samsung

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Összességében a vállalat minden részlege éves szintén növekedésről számolt be bevétel és üzemi nyereség terén is, a Samsung Display a QD panelekkel, a tévékért felelős Visual Display Business részleg a Neo QLED és Super BIG TV-kel tarolt.

Az elektronikai gyártó kiemelte, hogy továbbra is borúsak a kilátások az ellátási láncot érintő hosszúra nyúlt nehézségek miatt, így hamarosan érezhető alkatrészhiány jelentkezhet. A cég közlése szerint az év további részében a chip- és képérzékelő komponensei készletének növelésére fog összpontosítani, és azt is megjegyezte, hogy az okostelefonok kapcsán gyengülő eladási számokra számítanak az elhúzódó geopolitikai konfliktusok és egyes területeket érintő lezárások kapcsán, ami miatt a beszállítók nagy bizonytalansággal néznek szembe.

A Canalys elemzőcég szintén azt jelezte előre, hogy a hagyományos időszaki keresletcsökkenés mellett ezek a tényezők is alakítani fogják a piacot. Mindezek ellenére a Samsung továbbra is vezeti az okostelefonpiac globális eladási listáját az első negyedévben, megelőzve az Apple-t.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról