Szerző: Koi Tamás

2023. február 2. 11:21

A PS5-eladások megrántották a Sonyt

Óriási mennyiségben fogyott tavaly év végén a Sony kurrens videojáték-konzolja, a PlayStation 5, mely magával húzta a japán konglomerátum számait.

Eddig soha, egyetlen negyedév alatt sem adtak el még csak megközelítően annyi PlayStation 5 konzolt, mint a tavalyi utolsó negyedévben (mely a Sony 2022-es üzleti évének a harmadik negyedéve) - számolt be róla ma a japán konglomerátum. A cég már január első napjaiban jelezte, hogy a konzol 2020-as megjelenése óta gyakorlatilag folyamatosan fennálló áruhiánynak vége, az eladások pedig a legkevésbé sem cáfoltak rá erre.

A 2020 novembere óta kapható (és szinte végig folyamatosan hiánycikknek számító) PS5-ből a tavalyi utolsó naptári negyedévben 7,1 millió példány talált gazdára, ami messze felülmúl minden korábbi negyedéves eladási mutatót. Az eladási rekord mértékét jól jelzi, hogy ez a darabszám éves szinten 82%-os növekedésnek felel meg, ráadásul ebben az egyetlen negyedévben kelt el az összes eddig eladott PS5 konzol 28%-a.

ps5_logo

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Mindez egyben azt is eredményezi, hogy a Sony rendkívül közel került a 2022-es évre előirányzott 18 millió darabos eladási célhoz, mely a tavalyi év elején még erősen optimista jóslatnak bizonyult.

Ehhez a volumenhez az üzleti év utolsó negyedévében már csupán 5,2 millió konzolt kellene eladnia a cégnek, ami az előző periódus alapján egyáltalán nem tűnik földtől elrugaszkodott célnak.

Az eladások brutális felpörgése egyben jelentős pluszbevételt is termelt a Sony Game & Network Services üzletágának, melyhez a PlayStation termékek tartoznak. A divízió 9,7 milliárd amerikai dollárnak megfelelő japán jennel zárta a negyedévet, ami 53%-os növekedést jelent - a hardvereladásokból származó árbevétel az értékesítési volumennel párhuzamosan több mint duplájára nőtt egy év alatt.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.