Szerző: Koi Tamás

2023. december 5. 09:38

Nem vizsgálja a GVH a Yettel új tulajdonosi hátterét

A magyar versenyhatóság a törvényi előírások alapján nem látott okot arra, hogy vizsgálja a Yettel Magyarország többségi tulajdonosának és az arab e& (korábbi nevén Etisalat) közt augusztus elsején bejelentett tulajdonszerzésről szóló megállapodást.

Vizsgálat elrendelése nélkül hozzájárult a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ahhoz, hogy az arab Emirates Telecommunications Group, márkanevén az e& többségi tulajdont szerezzen a cseh PPF befektetői csoport telekommunikációs leányvállalatában, ezzel közvetett irányítást szerezve a csoport többségi tulajdonában lévő Yettel Magyarország felett is. 

A hatósághoz a felek november 28-án nyújtották be az ilyenkor kötelező ún. összefonódás-bejelentést, melyet a magyar versenyhatóság kedden értékelt ki és hatósági bizonyítványában megállapította, hogy az ügy kapcsán a hatályos jogszabályok értelmében hatósági vizsgálatra okot adó körülmény nem áll fenn.

yettel_haz

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A PPF Csoport és az e& között kötött, partneri megállapodásnak nevezett, de valójában részvény adás-vételi tranzakciót takaró egyezség részleteit augusztus 1-jén hozták nyilvánosságra a felek. A megállapodásban többek között az állt, hogy az e& összesen 2,15 milliárd eurót fizet a PPF Telecom Group érintett cégekben képviselt 50%-os tulajdonrészéért plusz 1 db részvényért, ezen felül az ügylet lezárását követő három évben összesen legfeljebb 350 millió eurós bónusz kifizetése lehet esedékes, ha bizonyos üzleti célkitűzések teljesülnek

Az üzletrész-szerzés csak a PPF magyar, bolgár, szlovák és szerb leányvállalatait érinti, vagyis elsősorban azokat a cégeket, melyek 2018-ban kerültek a csoport többségi tulajdonába - ezekben az országokban a helyi versenyhatóságok jóváhagyása mindenképpen szükséges az ügylet lezárásához, illetve vélhetően szükséges azt vizsgálni az EU belső piacot torzító külföldi támogatásokról szóló, idén nyáron hatályba lépett rendelete alapján is.

A felek augusztusban azt nyilatkozták, hogy az ügylet a 2024-es első naptári negyedévet megelőzően vagy annak folyamán záródhat majd le.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról