:

Szerző: Koi Tamás

2023. július 5. 12:10

Arab befektető vásárolhatja be magát a Yettelbe

Hivatalosan megerősített lapértesülések szerint tárgyalásokat folytat a PPF Csoport és az Etisalat a cégcsoporthoz tartozó Yettel és Cetin leányvállalatokkal tervezett "stratégiai együttműködésről", mely belsős források szerint üzletrész-átruházással is járhat majd a cseh fél részéről.

Szoros együttműködési megállapodásról tárgyal a kelet-európai régió egyik legnagyobb befektetési csoportjának számító PPF és az abu-dzabi székhelyű Emirates Telecommunications Group Company, azaz az Etisalat - írja a szófiai Kapital weekly tudósítása alapján a nova.rs szerb hírportál.

A jelenleg még kezdeti tárgyalási szakaszban lévő ügylet része lehet nem hivatalos, belsős információk szerint a szerb, bolgár és magyar Yettel és CETIN leánycégek részleges eladása.

A tárgyalások tényét megerősítette a Kapitalnak a PPF, melynek illetékese, Leos Rousek leszögezte, a két társaság jelenleg egy olyan, a befektetési csoport régióbéli távközlési érdekeltségeinek egy részét (leszámítva Csehországot) érintő stratégiai együttműködésről tárgyal, mely "kölcsönösen kedvező" a felek számára.

yettel_torokbalint

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A riport szerint az Etisalat az érintett Yettel és CETIN leányvállalatok tulajdonrészének legalább egynegyedét vásárolná meg, ami Magyarországon egyben azt is jelentené - ha valóban ilyen feltételek mellett jön létre egy potenciális üzlet -, hogy a PPF és a magyar állam mellett egy harmadik tulajdonosa is lenne a cégeknek.

A PPF 2018-ban vásárolta meg a norvég anyacégtől a Yettel jogelődje, a Telenor Magyarország és további három régiós Telenor-leányvállalat 100%-os tulajdonrészét, majd alig egy évvel később a magyar érdekeltség 25%-a az akkor még állami kézben lévő Antenna Hungáriához került. Ezt követően szerzett a 4iG többségi tulajdonrészt az AH-ban, márciusban pedig vodafone-részvényekre cserélte a yettel-pakettet a cég az állammal.

A másik fél, az Etisalat eközben az európai távközlési szektorban is egyre aktívabb szerepre tör, így ma a cég a brit Vodafone Csoport legnagyobb részvényese, a telkó papírjainak mostanra több mint 14%-át birtokolva.

A fenti tulajdonszerzés lehet az Etisalat első komolyabb befektetése a kelet-európai régió távközlési piacán.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 04:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.