Szerző: Koi Tamás

2023. július 5. 12:10

Arab befektető vásárolhatja be magát a Yettelbe

Hivatalosan megerősített lapértesülések szerint tárgyalásokat folytat a PPF Csoport és az Etisalat a cégcsoporthoz tartozó Yettel és Cetin leányvállalatokkal tervezett "stratégiai együttműködésről", mely belsős források szerint üzletrész-átruházással is járhat majd a cseh fél részéről.

Szoros együttműködési megállapodásról tárgyal a kelet-európai régió egyik legnagyobb befektetési csoportjának számító PPF és az abu-dzabi székhelyű Emirates Telecommunications Group Company, azaz az Etisalat - írja a szófiai Kapital weekly tudósítása alapján a nova.rs szerb hírportál.

A jelenleg még kezdeti tárgyalási szakaszban lévő ügylet része lehet nem hivatalos, belsős információk szerint a szerb, bolgár és magyar Yettel és CETIN leánycégek részleges eladása.

A tárgyalások tényét megerősítette a Kapitalnak a PPF, melynek illetékese, Leos Rousek leszögezte, a két társaság jelenleg egy olyan, a befektetési csoport régióbéli távközlési érdekeltségeinek egy részét (leszámítva Csehországot) érintő stratégiai együttműködésről tárgyal, mely "kölcsönösen kedvező" a felek számára.

yettel_torokbalint

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A riport szerint az Etisalat az érintett Yettel és CETIN leányvállalatok tulajdonrészének legalább egynegyedét vásárolná meg, ami Magyarországon egyben azt is jelentené - ha valóban ilyen feltételek mellett jön létre egy potenciális üzlet -, hogy a PPF és a magyar állam mellett egy harmadik tulajdonosa is lenne a cégeknek.

A PPF 2018-ban vásárolta meg a norvég anyacégtől a Yettel jogelődje, a Telenor Magyarország és további három régiós Telenor-leányvállalat 100%-os tulajdonrészét, majd alig egy évvel később a magyar érdekeltség 25%-a az akkor még állami kézben lévő Antenna Hungáriához került. Ezt követően szerzett a 4iG többségi tulajdonrészt az AH-ban, márciusban pedig vodafone-részvényekre cserélte a yettel-pakettet a cég az állammal.

A másik fél, az Etisalat eközben az európai távközlési szektorban is egyre aktívabb szerepre tör, így ma a cég a brit Vodafone Csoport legnagyobb részvényese, a telkó papírjainak mostanra több mint 14%-át birtokolva.

A fenti tulajdonszerzés lehet az Etisalat első komolyabb befektetése a kelet-európai régió távközlési piacán.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról