Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 15. 09:26

Több évtizedes működés után bezár az IBM váci gyára

Vác évtizedeket követően lekerül az IBM, illetve a vállalati tárolóegységeket gyártó települések térképéről, erősítette meg a Telex értesüléseit az amerikai multi.

Bezárja váci, tárolószervereket gyártó üzemét az IBM, erősítette meg a Telex értesülését a multicég. A Pest vármegyei településen több évtizedes múltra tekintett vissza a gyártás, a kormányzat és a városvezetés többször is mintaprojektként hivatkozott a váci gyárra, melyet éppen azután bővítettek, hogy az IBM bezárta a merevlemezeket gyártó székesfehérvári üzemét.

A Telex úgy tudja, hogy a gyárat üzemeltető IBM Data Storage Systems Kft. a bezárást követően jogutód nélkül megszűnik, a termelést pedig Mexikóba helyezik át - a dolgozók egy részét másik IBM egységekhez irányítják, illetve otthoni munkavégzést ajánlanak fel nekik. A lap forrásai szerint a gyár felszámolása a munkatársak felé "korrekt" módon zajlik.

ibm_storage

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A főként nagyvállalatok, azon belül is leginkább a pénzügyi szektor szereplői által előszeretettel vásárolt vállalati tárolószerverek összeszerelése, illetve gyártása 1996-ban kezdődött a Duna-parti városban, 1999-től pedig a gépek összeszerelése teljes egészében a magyarországi üzemben zajlott. A tárolóegységeket előállító gyár üzemeltetését 2002-ben vette át az IBM Data Storage Systems Kft.

Az IBM tíz évvel ezelőtti, a gyárat bemutató kiadványában azt írta, hogy az IBM DSS Vác környékén az egyik legjelentősebb munkaadónak számít, az üzemben pedig a helyiek és a környékbeli településeken lakókon kívül budapestiek is dolgoztak a két város közelsége miatt. A társaság 2022-ben a céginformációs adatbázis szerint 448 főt foglalkoztatott.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.