Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 11. 13:34

Szorosabb kötelék jöhet létre az androidos eszközök között

Az Apple-féle Continuity-hez hasonló funkción dolgozhatnak a Google mérnökei, mely a várakozások szerint az egyazon felhasználó birtokában lévő androidos eszközök számára nyithat majd meg új kommunikációs csatornát.

A különböző Apple hardverek a cég ökoszisztémáján belül legendásan jól képesek megérteni egymást, melynek egyik eleméhez, a Continuity nevű funkcióhoz hasonló extra a pletykák szerint rövidesen Androidon is megjelenhet majd.

Az Android Authority cikke számol be arról jól értesültnek vélt források alapján, hogy a Google hamarosan az androidos készülékek menüjében is elhelyez egy, a Continuity-hez megszólalásig hasonló funkciót, mely az ugyanazon Google fiókot használó eszközöket (pl. okostelefont tablettel netán okosórával) kapcsolná össze a korábbiaknál jóval szofisztikáltabb módon.

google_pixel_tab_watch

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A "Link Your Devices" menüpont a szakportál szerint vélhetően a Google Play Szolgáltatások frissítésével élesedhet majd bizonyos androidos eszközökön (könnyen elképzelhető, hogy eleinte csak a Google házon belüli hardverei, a Pixel okostelefonok és tabletek lesznek támogatva), ezt követően az eszközök képesek lesznek majd egymás között többek között hívásokat átadni, illetve internetkapcsolatot megosztani - a megszokott hotspot-funkciónál egyszerűbb módon.

Az Apple Continuity megoldásának egyik leghasznosabb funkciója szintén a hívások átadása egyik eszközről a másikra, az iPhone-okra beérkező hívást akár Mac-ről, iPodról vagy egy másik iPhone-ról van szó. Az Android Authority okfejtése szerint ezt a limitációt nem tartalmazza majd a google-féle megoldás.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

23

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.