Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 11. 13:34

Szorosabb kötelék jöhet létre az androidos eszközök között

Az Apple-féle Continuity-hez hasonló funkción dolgozhatnak a Google mérnökei, mely a várakozások szerint az egyazon felhasználó birtokában lévő androidos eszközök számára nyithat majd meg új kommunikációs csatornát.

A különböző Apple hardverek a cég ökoszisztémáján belül legendásan jól képesek megérteni egymást, melynek egyik eleméhez, a Continuity nevű funkcióhoz hasonló extra a pletykák szerint rövidesen Androidon is megjelenhet majd.

Az Android Authority cikke számol be arról jól értesültnek vélt források alapján, hogy a Google hamarosan az androidos készülékek menüjében is elhelyez egy, a Continuity-hez megszólalásig hasonló funkciót, mely az ugyanazon Google fiókot használó eszközöket (pl. okostelefont tablettel netán okosórával) kapcsolná össze a korábbiaknál jóval szofisztikáltabb módon.

google_pixel_tab_watch

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

A "Link Your Devices" menüpont a szakportál szerint vélhetően a Google Play Szolgáltatások frissítésével élesedhet majd bizonyos androidos eszközökön (könnyen elképzelhető, hogy eleinte csak a Google házon belüli hardverei, a Pixel okostelefonok és tabletek lesznek támogatva), ezt követően az eszközök képesek lesznek majd egymás között többek között hívásokat átadni, illetve internetkapcsolatot megosztani - a megszokott hotspot-funkciónál egyszerűbb módon.

Az Apple Continuity megoldásának egyik leghasznosabb funkciója szintén a hívások átadása egyik eszközről a másikra, az iPhone-okra beérkező hívást akár Mac-ről, iPodról vagy egy másik iPhone-ról van szó. Az Android Authority okfejtése szerint ezt a limitációt nem tartalmazza majd a google-féle megoldás.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról