Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 10. 12:51

Friss felhasználói felülettel újít a Slack

Megújult a népszerű kollaborációs alkalmazás, aminek külseje nem meglepő mód a rivális Microsoft Teamshez próbál közeledni.

A Salesforce tulajdonában lévő Slack és a Microsoft Teams szolgáltatása gyakran másolják le egymás funkcióit a piaci verseny hevében, most éppen a Slack jelentette be, hogy egy alaposabb újtratervezés eredményeként megújítja kliensalkalmazása felületét annak érdekében, hogy a csatornák és a beszélgetések közt gyorsabbá váljon a navigáció, és nagyobb hangsúlyt kapjon az egyes feladatok elvégzéséhez szükséges eszközök gyors hozzáférése, a produktivitás növelésének jegyében.

A központi szerepet betöltő Home kezdőlap nézeten keresztül a felhasználó egyszerre érheti el az összes csatornáját, privát üzeneteit és egyéb alkalmazásait, közelítve a Microsoft Teams felé. A Slack további előnyként kiemelte, hogy az Enterprise Grid vállalati ügyfeleinek nem kell többé váltaniuk a munkaterületek között a csatornák közti navigációhoz, mivel az összes csatorna elérhető lesz közvetlenül a kezdőlapon.

slack_új

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Egy másik jelentős újítás a dedikált nézetek bevezetése, amelyek megkönnyítik a munkafolyamatok megszakítás nélküli elvégzését, külön nézetben láthatók az üzenetváltások, aktivitások, utóbbi a Discordban látott megoldásra hasonlít.

Az új Létrehozás gombbal pedig egyszerre lehet kezdeményezni új üzenet, csatorna, konferenciabeszélgetés létrehozását. Frissült a keresési funkció is, rögtön megtekinthető a keresési találat teljes kontextusa anélkül, hogy külön rá kéne kattintani.

A Slack fejlesztőinek elmondása szerint az elmúlt 12 hónapban több mint 100 változtatást eszközöltek a szoftveren, a frissítés bevezetését pedig már elkezdték, a fokozatos megjelenéssel a következő hónapok során válik használhatóvá a már meglévő ügyfelek számára.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról