Szerző: Koi Tamás

2023. március 28. 10:30

Gyorsabb és letisztultabb lett a megújult Teams

Mostantól kipróbálható a Microsoft Teams kollaborációs platform teljesen átgyúrt, új alapokra helyezett windowsos változata, mely a fejlesztők szerint amellett, hogy letisztultabbá vált, sokkal kevesebb erőforrást is fogyaszt.

Hosszú hónapok, évek fejlesztői munkájának köszönhetően végre fellélegezhetnek a Microsoft Teams kollaborációs platform windowsos felhasználói, mostantól elérhető ugyanis a kliens legújabb verziója, mely sokkal gazdaságosabban bánik az erőforrásokkal, emellett a felhasználói interfészt is alaposan átgyúrta, renoválta a szoftvercég.

Az új kliens a jelenlegi, 1.6-os verziót követően már a 2.0-s főverzióhoz tartozik (a belső verziója 2.1), illetve szinte teljes egészében React- és Edge Webwiew2-re épül melynek köszönhetően az immár hivatalos források szerint akár 50%-kal kevesebb memóriát foglal futás közben, miközben jelentősen kevesebbet dolgoztatja a processzor - mindez a hordozható számítógépek esetén értékes percekkel növelheti meg az akkumulátoros üzemidőt.

01:42
 

Welcome to the New Era of Microsoft Teams

Még több videó

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az új kiadáson évek óta dolgoznak a Microsoft fejlesztői, illetve a kliens egyes elemei már meg is jelentek a Windows 11-be integrált, "fogyasztói" Teams-verzióban, az üzleti ügyfelek számára azonban mindeddig nem voltak elérhetők az új kliensszoftver fejlesztései. 

A Teamsnek mindenesetre van honnan feljönnie, a kliens működését ugyanis nagy népszerűsége ellenére (vagy éppen annak köszönhetően) számos kritika érte, így a szoftver használata főleg a régebbi, kisebb teljesítményű noteszgépeken tud komoly fejfájást okozni. A 2.0-s kiadás ugyanakkor ezeken a gépeken is gyorsabban indulhat el, illetve összességében nem várható annyi teljesítményprobléma (nehézkes chatelés, prezentálás) a meetingek során, mint a kurrens verziónál.

Az új Teams előzetes betekintő verzióját a megfelelő vállalati előfizetésekkel rendelkező céges ügyfelek próbálhatják ki a hét elejétől. A 2.0-s verziót telepítő vállalkozások eleinte könnyűszerrel visszaválthatnak a régebbi verzió használatára, ha az új, Webview2- és React-alapú megoldással valamilyen probléma merül fel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról