:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 4. 10:10

Előfizetőket veszített az átkeresztelt HBO Max

A Warner aktuális eredményei azt mutatják, hogy nem alakult valami jól az előfizetői bázis az utolsó negyedévben, de a cég mással magyarázza a bizonyítványt, nem az átnevezéssel.

Láthatóan visszaestek a korábban HBO Max néven futó előfizetéses online videostreaming-platform (SVOD)  számai, miután pár hónapja már egyszerűen csak „Max”-ként működik. A Warner Bros. az előfizetők számának nagyobb mértékű visszaeséséről számolt be második negyedéves jelentésében: 1,8 millió előfizetővel kevesebbet tudott jelenteni, így az időszakban 95,8 millió előfizetőt számlált, a megelőző első negyedévben mért 97,6 millió után. 

Összehasonlításként: az HBO, az HBO Max (jelenleg Max) és a Discovery+ a tavalyi negyedik negyedévben 1,1 millió előfizetővel bővült, összesen 96,1 millió felhasználóra, míg a január 1-től március 31-ig tartó első negyedév végén az Egyesült Államokban 1,6 millióval 97,6 millióra nőtt az előfizetők száma ezen a három platformon.

A cég nem írja egyértelműen az átnevezés számlájára a negatív tendenciát mutató számokat, inkább a gyártási folyamatok kedvezőtlen tempója és az időzítés tehetett be az eredményeknek, miközben kevesebb sorozattal sikerült bővíteni a kínálatot az időszakban. David Zaslav, a cég vezérigazgatója szerint a Max-ra való átterelés sikeres volt, bár észrevehető az előfizetői bázis morzsolódása, de a vártnál kisebb mértékben.

hbo

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az HBO Max május végén hagyta el a Home Box Office rövidítéseként évtizedek óta használt HBO betűszót, miután elrajtolt az Egyesült Államokban a Discovery+ és az HBO Max egybegyúrásával létrejövő szolgáltatás, amely az új tartalmak mellett új díjcsomagstruktúrát is hozott magával.

Ebben a szolgáltató immár a streaming minőségét tekintve is differenciál, akárcsak a piacot vezető Netflix, mely kizárólag a legdrágább díjcsomagjának előfizetői számára kínál 4K HDR minőségű lejátszást. A Warner szerint a meglévő előfizetők 70 százaléka váltott át az első héten az „új” streaming platformra.

Az HBO Max-ot váltó Max régiónkban előreláthatóan 2024-ban jelenik majd meg - az egyelőre nem tisztázott, hogy a régi HBO Go ügyfeleknek és az újonnan regisztráltaknak az HBO Max indulásakor odaígért, az előfizetés "teljes időtartamáig" szóló 33%-os havidíj-kedvezmény megmarad-e az új díjcsomagok hazai bevezetésével.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 15:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.