Szerző: Koi Tamás

2023. január 12. 13:37

Nagyot ment tavaly az HBO Max itthon

Az HBO Max tavalyi indulása valóságos sikertörténet volt Magyarországon, még akkor is, ha úgy repkedtek ki a kínálatból a hazai és külföldi tartalmak, mint Száva Zsolték röplapjai a kollégium ablakából a Besúgóban.

Nehéz lenne vitatkozni azzal a ténnyel, hogy a 2022-es év jelentős mérföldkőnek tekinthető az online előfizetéses videostreaming szolgáltatók piacán, hiszen két, jelentős méretű platform is megjelent hazánkban - igaz, az egyik valójában csak megújult.

Ez utóbbi az HBO Go-t váltó, lényegesen nagyobb tartalmi portfólióval rendelkező HBO Max (a másik a Disney+), mely a kifejezetten nagyot ment hazánkban a márciusi indulást követően - derült ki a szolgáltató tegnapi sajtótájékoztatóján.

lastofus1
jelenet a the last of us-ból (fotó: HBO MAX)

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Bár pontos előfizetőszámot ezúttal sem közölt a cég, annyi kiderült, hogy a közvetlen előfizetőiszám 30%-kal, a szolgáltatókon keresztül előfizetők száma pedig 40%-kal nőtt a tavalyi évben, ezzel Lengyelország után hazánkban van a legtöbb HBO SVOD-előfizető a kelet-közép-európai régióban.

Mindezt úgy, hogy az HBO Max tartalommenedzsment-részlege felsőbb utasításra nem bánt éppen kesztyűs kézzel a hazai produkciókkal, aratottak bármekkora sikert is. Ezt jól példázza, hogy az A besúgó című sorozat, mely a második legnézettebb sorozat lett a platformon tavaly úgy, hogy a "műsorra tűzését" követően három hónappal egy mozdulattal kiradírozták a kínálatból.

Idén azonban már nem jönnek ilyen afférok, fogadkozott a szolgáltató, jönnek helyette penészes zombik a Naughty Dog videojátékának, a The Las of Us-nak a sorozatadaptációjában, mely jövő hétfőn érkezik a platformra és az előzeteseket látva meg a sztorit ismerve alighanem az év egyik legnépszerűbb tartalma lesz belőle.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról