Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 2. 13:20

Szeptemberben tőzsdére megy az Arm

Megszülethetett a végleges döntés a brit processzorarchitektúra-tervező cég, az Arm Ltd. tőzsdei bevezetéséről. A szükséges előkészítési folyamatokat követően a cég szeptemberben mehet tőzsdére az Egyesült Államokban, ahol az év eddigi legnagyobb értékű részvénykibocsátására készülnek.

Újabb, megkerülhetetlennek tűnő technológiai cég papírjaival kezdhetnek kereskedni rövidesen az amerikai tőzsdén, legalábbis a Bloomberg úgy értesült, hogy küszöbön az Arm Ltd. nyilvános tőzsdei bevezetése (angolul initial public offering, azaz IPO), mely az év legnagyobb értékű részvénykibocsátását eredményezheti a tengerentúlon.

A processzorarchitektúra-tervező cég a riport szerit szeptemberben vonulhat tőzsdére, a teljes részvénypakett pedig nem hivatalos források szerint valahol 60 és 70 milliárd dollár közötti értéket tehet majd ki a bevezetéskor. A cég többségi tulajdonosa, a japán SoftBank idén áprilisban nyújtotta be az Amerikai Tőzsdefelügyelet részére a tőzsdei bevezetéshez szükséges dokumentumokat.

arm_cpu

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A SoftBank azóta fontolgatja az Arm tőzsdére vitelét, hogy a 2020-ban meghirdetett, 40 milliárd dollár értékű felvásárlási ügylet, melyben az Nvidia lett volna a partnert, idén februárban végleg kudarcba fulladt. Azóta több piaci cég is jelezte, hogy akár konzorciumban, akár részvényvásárlás útját tulajdonrészt szerezne a processzorarchitektúrákat licencelő brit cégben.

Az Arm processzordizájnjait a világ legnagyobb chipgyártói, chiptervezői használják saját megoldásaikhoz, beleértve az AMD-t, az Nvidia-t, a Qualcommot vagy az Apple-t, de több tucatnyi, elsősorban szórakoztatóelektronikai és telekommunikációs berendezésekhez fejlesztett rendszerprocesszorok gyártója is az Arm dizájnjait használja legkülönfélébb berendezéseihez. A brit cég ebből kifolyólag mára a processzorpiac megkerülhetetlen szereplőjévé nőtte ki magát.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.