Szerző: Koi Tamás

2023. július 12. 13:03

Az EU részéről viheti a Broadcom a VMware-t

Megvásárolhatja a Broadcom a VMware-t, az elsősorban különböző hálózati eszközökbe szánt vezérlőchipeket gyártó cég akvizíciós ügyletéhez speciális feltételekkel járult hozzá az Európai Unió.

Az amerikaiak által éppen tegnap átengedett Activision Blizzard felvásárlása után a tavalyi év értékben második legnagyobb akvizíciós ügylete is közelebb került a lezáráshoz: a Európai Unió versenyjogi szerve engedélyezte a Broadcomnak, hogy 61 milliárd dollárért cserébe felvásárolja a VMware-t.

A vevőnek ugyanakkor vállalnia kellett néhány, a versenytársak felé nyújtott engedményt illetve technológiai hozzáférésre vonatkozó kötelezettséget, melyek összességében biztosíthatják, hogy nem sérül a verseny az egyébként sem nyüzsgő piacon - derül ki az unió versenyjogi szervének nyilatkozatából.

broadcom_ic

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Így a Broadcomnak kötelezően biztosítania kell lényegében az egyetlen, számottevő piaci befolyással rendelkező riválisa, a Marvell számára, hogy a tárolópiac egyik kulcstermékének számító optikai host bus adapterek (FC HBA) szegmensében teljes kompatibilitást biztosít, beleértve de nem kizárólagosan az API-hozzáféréseket és az eszközmeghajtók forráskódjához való hozzáférést.

A Bizottság tavaly decemberben, a második körös vizsgálatok indulásakor arra hívta fel a figyelmet, hogy az akvizícióban rejlő szinergiahatások révén - bár alapvetően két, eltérő piacon mozgó cégről van szó - a Broadcom képes lehet az uniós jogszabályokkal ellentétes módon korlátozni a versenyt egyes részpiacokon. 

Az aggályok közé tartozott egyebek mellett, hogy a Broadcom a VMware-rel kiegészülve képes lehet arra, hogy a hálózati kártyák, az FC-HBA-k és a tárolóvezérlő adapterek szegmensében korlátozhatja a VMware szervervirtualizációs megoldásainak kompatibilitási mátrixát úgy, hogy a virtualizációs szoftverek elsősorban vagy kizárólagosan csak a cég saját hardvereit támogassák.

A fenti kötelező vállalások után a Bizottság végül úgy döntött, hogy az akvizíciónak zöld utat ad.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.