Szerző: Koi Tamás

2023. február 6. 09:31

Még lassabban kerül a Broadcom ölelésébe a VMware

Felfüggesztette a Broadcom és a VMware akvizíciós ügyletének vizsgálatát az Európai Unió versenyjogi szerve, mivel az érintett felek több, a döntéshez szükséges háttérinformációt nem küldtek meg időben.

További hetekkel, akár hónapokkal kitolódhat a Broadcom és a VMware között létrejött felvásárlási megállapodás jóváhagyása az Európai Unióban, mivel a nemzetközösség versenyjogi szerve nem kapott meg az engedélyeztetéshez szükséges minden információt időben az érintettektől - írja bennfentes forrásaira hivatkozva a Reuters.

Ezek szerint az Európai Bizottság a folyamatban lévő vizsgálatot január 31-én január 24-i dátummal felfüggesztette, ezzel a vizsgálat határozathozatali határideje a jogszabályok értelmében automatikusan kitolódik a várakozási időszakkal. A Bizottság eredetileg május 11-én hozott volna határozatot az ügyben, ez a dátum ugyanakkor már biztos nem lesz tartható a fentiek miatt.

broadcom_ic

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Broadcom és a VMware között kötött, 61 milliárd dollár értékű felvásárlási deal kapcsán tavaly decemberben indított második körös vizsgálatot az Európai Bizottság. A szervezet az előzetesen rendelkezésére álló információk alapján arra a következtetésre jutott, hogy az akvizícióban rejlő szinergiahatások révén - bár alapvetően két, eltérő piacon mozgó cégről van szó - a Broadcom képes lehet az uniós jogszabályokkal ellentétes módon korlátozni a versenyt egyes részpiacokon. 

Az első körös vizsgálat során megfogalmazott elsődleges aggályok közé tartozik így egyebek mellett, hogy a Broadcom a VMware-rel kiegészülve képes lehet arra, hogy a hálózati kártyák, az optikai host bus adapterek (FC-HBA) és a tárolóvezérlő adapterek szegmensében korlátozhatja a VMware szervervirtualizációs megoldásainak kompatibilitási mátrixát úgy, hogy a virtualizációs szoftverek elsősorban vagy kizárólagosan csak a cég saját hardvereit támogassák.

A Bizottság emellett attól is tart, hogy a Broadcom az üzlet létrejöttét követően akadályozhatja a versenytársakat, így elsősorban az Nvidiát, az Intelt és az AMD-t a saját, a VMware-rel közösen fejlesztett hálózati vezérlőrendszerük (Project Monterey) fejlesztésében és forgalmazásában annak érdekében, hogy saját SmartNIC hálózati vezérlőit előnyben részesítse.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról