:

Szerző: mz

2000. november 29. 23:07

A GEO fejleszti a Nokia Communicator médialejátszóját

A GEO Interactive Media Group és a Nokia Networks ma bejelentették, hogy a GEO fog fejleszteni egy új, MPEG-4 videó kezelésére is képes, Emblaze névre hallgató médialejátszót, illetve a hozzá való videoszervereket és átjárókat a mobilszolgáltatók számára. Az új szolgáltatásokat a közeljövőben megjelenő Nokia 9210 Color Communicator tulajdonosok vehetik majd igénybe. Az új fejlesztések a szolgáltatók számára is azonnal elérhetők lesznek, amint az új kommunikátor piacra kerül.

Az Emblaze Wireless Solution technológia lehetővé teszi, hogy a hálózati szolgáltatók igény szerinti és folyamatos videoszolgáltatást biztosítsanak a 9120-as készülékekkel rendelkező felhasználók számára: a mobiltelefonokon - bocsánat, kommunikátorokon - friss híreket, sportműsorokat, időjárásjelentést, pénzügyi híreket láthatnak a szerencsések, netán orvosi vagy közlekedési tanácsokat kaphatnak, ha bajba kerültek, esetleg videotelefonálhatnak.

A Nokia 9210 az ipar első Symbian EPOC rendszerre épülő, ARM-9 processzoral felszerelt kommunikátora. A GEO Emblaze vezeték nélküli technológiáját nagymértékben erre a hardverre optimalizálják, így érhető el a kielégítő minőségű szolgáltatás, alacsony energiafogyasztás mellett.

A Nokia 9210 Color Communicator támogatni fogja mind a 900/1800 MHz-es GSM, mind a HSCSD hálózatokat, ez utóbbi legfeljebb 43,2 kbps sebesságű adatátvitelt tesz lehetővé. A GEO a világnak számos HSCSD szolgáltatójánál már sikeresen valósított meg MPEG-4 alapú videoszolgáltatást, elsősorban biztonsági és forgalomirányítási alkalmazásokhoz. Az Emblaze hibatűrő, dinamikusan skálázható videoalgoritmusai mindig jó minőségű szolgáltatást biztosítanak a vezeték nélküli hálózatokon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.