:

Szerző: mz

2000. november 30. 13:56

10.000 dollár a győztesnek, egymillió a vesztesnek

Egy ausztrál technológiai vállalat olyan hardveres eszközt fejlesztett ki, mely - állítólag - megoldást kínálhat az on-line világ sokmilliárd dolláros problémájára: arra a tökéletes sikertelenségre, mely a biztonsági szoftverek és szakértők harcát jellemzi a vírusokkal és virtuális betörőkkel szemben.

A Secure Systems november 30-án fogja bemutatni Silicon Data Vault nevű technológiáját Arlingtonban, az E-Security konferencián.

A konferencia két napja alatt a Secure Systems felkéri a banki szféra, a kormányzati szervek, katonai szervezetek vagy elektronikus biztonsággal foglalkozó cégek számára dolgozó biztonsági szakembereket, hogy próbálják meg feltörni a cég Silicon Data Vault technologiáját.

Siker esetén a cég 10.000 USA dollárral támogatja a hacker által megnevezett jótékonysági szervezetet.

Ha egyetlen betörési kísérlet sem sikeres, akkor az ausztrál cég egy amerikai alapítványnak ('Make a Wish Foundation' - Legyen Egy Kívánságod Alapítvány) fogja felajánlani az 1 millió dollárt. Az 1 millió dollár abból a forgalomból fog származni, amelyet az újítás teljes körű bevezetése után fog realizálni az ausztrál cég.

A cég új terméke, a hardveres tűzfal - saját állítása szerint - egyedülálló a piacon. Könnyedén telepíthető, nagyon hamar használatba vehető, új és régi számítógépekbe egyaránt telepíthető, így hatalmas potenciális piaccal rendelkezik. A szoftveres megoldásokkal nem voltak elégedettek, szerintük az ilyen megoldások - mint a szoftver neve is sugallja - túlságosan puhák, gyengék. Ha a szoftver és a hardver összeütközésbe kerülnek, a hardver kerül ki győztesen a csatából.

A Silicon Data Vault technológia tervezése során nagyon fontos volt a rugalmasság, a fejlesztés könnyen testre szabható az egyedi igények szerint: hitelkártyákhoz, biztosítótársaságok számára, katonai vagy polgári alkalmazásokhoz.

Már csak látni kellene ezt a csodaszert...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.