Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 29. 00:49

Újabb támadások érik a Yahoo!-t, ezúttal a németországi oldalt vádolják fasiszta eszmék terjesztésével

[Techweb] Egy héttel azután, hogy egy francia bíró elítélte a Yahoo!-t, amiért fasiszta relikviák árverése zajlott az oldalain, most a portál német változatát érték jogi támadások.

Manfred Wick, Bajorország főügyésze azzal vádolja a Yahoo!-t, hogy aukciós oldalain többször feltűnt Adolf Hitler Mein Kampf című könyve, holott ennek terjesztése Németországban nem engedélyezett. Az ügyészség információi valószínűleg egy felhasználótól származnak.

Claudia Strixner, a német Yahoo! szóvivője nem kommentálta a vádakat, azt mindenesetre elmondta, hogy a Yahoo! minden lehetséges módszerrel harcol az oldalaira felkerülő nácikkal kapcsolatos anyagok ellen.

"A cég elhatárolja magát a náci eszméktől" - mondta Strixner. "A német Yahoo! oldalain közel 90,000 tárgy árverése folyik egyszerre. Amint a Yahoo! tudomást szerez illegális termékek aukciójáról, azonnal törli azokat."

Az aukciós részleg nyitóoldalán mindenesetre az áll, hogy tilos törvények, rendelkezések vagy rendeletek tiltó hatálya alá eső áruk aukciója.

Korábban már többször akadtak problémák az említett könyvvel. Amerikai elektronikus üzletek egyszerűen nem szállítják ezt a könyvet németországi megrendelőknek, de a helyzet nem ilyen egyszerű, ugyanis Hitler műve akár az interneten is olvasható, igaz, angol nyelven. Ráadásul Németországban semmilyen jogszabály nem tiltja a könyv birtoklását, egyedül a terjesztése ütközik törvénybe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról