Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 25. 10:13

Már a magyarok is futtathatnak PC-n androidos játékokat

A márciusi bejelentés után a Google európai és új-zélandi felhasználók számára is elkezdte elérhetővé tenni a Google Play Games for PC Beta verzióját, amivel a felhasználók androidos játékokat futtathatnak windowsos eszközökön.

A Google 2022. januárban indította el a Google Play Games játékkatalógus PC-re portolt változatát bizonyos országokban, majd novemberben bővítette jelentősebben a tesztüzemben résztvevő felhasználók körét. A bevezetés jelenlegi szakaszában Új-Zélandon és több mint 40 európai országban, köztük Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Hollandiában, Írországban és az Egyesült Királyságban, és Magyarországon is megnyílik a szolgáltatás béta programja, amit innen lehet letölteni.

A teljes androidos választékhoz képest meglehetősen szűkített méretű katalógus a Google ígérete szerint idővel folyamatosan bővül, jelenleg több mint 100 program futtatható, a kínálatba havonta kerülnek új címek. Ugyanakkor már most elérhető a teljes szinkronizációs lehetőség, vagyis az androidos eszközön megkezdett játék ott folytatható PC-n, ahol abbahagyták és vice versa.

googleplay

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Google Play Games PC-s verziójának futtatásához legalább 10 GB SSD tárterülettel, 8 GB RAM-mal és négymagos processzorral rendelkező, Windows 10-et vagy újabbat futtató PC-re van szükség, vagyis kvázi minden, az elmúlt két-három évben piacra dobott számítógép teljesíti a kritériumokat.

A grafikus motor felé támasztott elvárások is szerények, így az applikáció beéri az Intel UHD 630-as GPU-jával, illetve bármivel, ami legalább ennek a teljesítményét hozza.

A PC-s Google Play Games nem összekeverendő a Windows 11 által biztosított androidos alkalmazásfuttatási lehetőséggel, ehhez ugyanis nem a Google Play Store, hanem az Amazon saját androidos alkalmazásboltja, az Amazon Appstore nyújtja az alapokat. 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról