Szerző: Koi Tamás

2022. november 3. 13:14

Jön a Google Play Játékok PC-kre

Nyolc új országban indult el a hét közepén a Google saját androidos játékkatalógusának, a Google Play Games-nek a PC-s tesztüzeme, ezzel mintegy jelezve, hogy a Stadia elkaszálása után a keresőcégnek igenis van mit keresnie a videojátékok piacán.

Nyolc új országban - köztük az Egyesült Államokban - is elindította a Google Play Games játékkatalógus PC-re portolt változatát a Google. A Stadia nevű felhős játékplatform elkaszálása után a helyben futtatott játékokra szavazó cég 85 androidos játék futtatását teszi lehetővé a bétaüzemben a megfelelő paraméterekkel rendelkező PC-ken.

Ez a teljes, androidos választékhoz képest meglehetősen szűkített méretű katalógus a Google ígérete szerint a tesztüzem előrehaladtával gyorsan bővülni fog. A bétában ugyanakkor már most elérhető a teljes szinkronizációs lehetőség, vagyis az androidos eszközön megkezdett játék ott folytatható PC-n, ahol abbahagyták és vice versa.

00:46
 

Google Play Games Beta: Download Now

Még több videó

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Google Play Games PC-s verziójának futtatásához legalább 10 GB SSD tárterülettel, 8 GB RAM-mal és négymagos processzorral rendelkező, Windows 10-et vagy újabbat futtató PC-re van szükség, vagyis kvázi minden, az elmúlt két-három évben piacra dobott számítógép teljesíti a kritériumokat. A grafikus motor felé támasztott elvárások is szerények, így az applikáció beéri az Intel UHD 630-as GPU-jával, illetve bármivel, ami legalább ennek a teljesítményét hozza.

A teszt első fázisában idén év januárban Hongkongban, Dél-Koreában és Tajvanon bemutatott PC-s Google Play Games nem összekeverendő a Windows 11 által biztosított androidos alkalmazásfuttatási lehetőséggel, ehhez ugyanis nem a Google Play Store, hanem az Amazon saját androidos alkalmazásboltja, az Amazon Appstore nyújtja az alapokat.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról