Szerző: Koi Tamás

2022. november 3. 13:14

Jön a Google Play Játékok PC-kre

Nyolc új országban indult el a hét közepén a Google saját androidos játékkatalógusának, a Google Play Games-nek a PC-s tesztüzeme, ezzel mintegy jelezve, hogy a Stadia elkaszálása után a keresőcégnek igenis van mit keresnie a videojátékok piacán.

Nyolc új országban - köztük az Egyesült Államokban - is elindította a Google Play Games játékkatalógus PC-re portolt változatát a Google. A Stadia nevű felhős játékplatform elkaszálása után a helyben futtatott játékokra szavazó cég 85 androidos játék futtatását teszi lehetővé a bétaüzemben a megfelelő paraméterekkel rendelkező PC-ken.

Ez a teljes, androidos választékhoz képest meglehetősen szűkített méretű katalógus a Google ígérete szerint a tesztüzem előrehaladtával gyorsan bővülni fog. A bétában ugyanakkor már most elérhető a teljes szinkronizációs lehetőség, vagyis az androidos eszközön megkezdett játék ott folytatható PC-n, ahol abbahagyták és vice versa.

00:46
 

Google Play Games Beta: Download Now

Még több videó

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Google Play Games PC-s verziójának futtatásához legalább 10 GB SSD tárterülettel, 8 GB RAM-mal és négymagos processzorral rendelkező, Windows 10-et vagy újabbat futtató PC-re van szükség, vagyis kvázi minden, az elmúlt két-három évben piacra dobott számítógép teljesíti a kritériumokat. A grafikus motor felé támasztott elvárások is szerények, így az applikáció beéri az Intel UHD 630-as GPU-jával, illetve bármivel, ami legalább ennek a teljesítményét hozza.

A teszt első fázisában idén év januárban Hongkongban, Dél-Koreában és Tajvanon bemutatott PC-s Google Play Games nem összekeverendő a Windows 11 által biztosított androidos alkalmazásfuttatási lehetőséggel, ehhez ugyanis nem a Google Play Store, hanem az Amazon saját androidos alkalmazásboltja, az Amazon Appstore nyújtja az alapokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról