:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 16. 14:30

Hamarosan az európai PC-kre is jön a Google Play Játékok

Bővül a Google saját androidos játékkatalógusának, a Google Play Games-nek a PC-s elérhetősége, ezzel mintegy jelezve, hogy a Stadia elkaszálása után a keresőcégnek igenis van mit keresnie a videojátékok piacán.

A Google tavaly januárban indította el a Google Play Games játékkatalógus PC-re portolt változatát bizonyos országokban, majd novemberben bővítette jelentősebben a tesztüzemben résztvevő felhasználók körét. Március 14-én a keresőcég bejelentette, hogy európai és japán játékosok előtt is fokozatosan megnyitja a lehetőséget a következő hónapok során, pontos ütemtervet azonban nem tett közzé.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A teljes androidos választékhoz képest meglehetősen szűkített méretű katalógus a Google ígérete szerint idővel folyamatosan bővül, a friss bejelentéssel együtt a játszható programok sora bővült a népszerű Garena Free Fire, Ludo King, MapleStory M programokkal.
Ugyanakkor már most elérhető a teljes szinkronizációs lehetőség, vagyis az androidos eszközön megkezdett játék ott folytatható PC-n, ahol abbahagyták és vice versa.

A Google Play Games PC-s verziójának futtatásához legalább 10 GB SSD tárterülettel, 8 GB RAM-mal és négymagos processzorral rendelkező, Windows 10-et vagy újabbat futtató PC-re van szükség, vagyis kvázi minden, az elmúlt két-három évben piacra dobott számítógép teljesíti a kritériumokat. A grafikus motor felé támasztott elvárások is szerények, így az applikáció beéri az Intel UHD 630-as GPU-jával, illetve bármivel, ami legalább ennek a teljesítményét hozza.

A PC-s Google Play Games nem összekeverendő a Windows 11 által biztosított androidos alkalmazásfuttatási lehetőséggel, ehhez ugyanis nem a Google Play Store, hanem az Amazon saját androidos alkalmazásboltja, az Amazon Appstore nyújtja az alapokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.