Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 16. 14:30

Hamarosan az európai PC-kre is jön a Google Play Játékok

Bővül a Google saját androidos játékkatalógusának, a Google Play Games-nek a PC-s elérhetősége, ezzel mintegy jelezve, hogy a Stadia elkaszálása után a keresőcégnek igenis van mit keresnie a videojátékok piacán.

A Google tavaly januárban indította el a Google Play Games játékkatalógus PC-re portolt változatát bizonyos országokban, majd novemberben bővítette jelentősebben a tesztüzemben résztvevő felhasználók körét. Március 14-én a keresőcég bejelentette, hogy európai és japán játékosok előtt is fokozatosan megnyitja a lehetőséget a következő hónapok során, pontos ütemtervet azonban nem tett közzé.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A teljes androidos választékhoz képest meglehetősen szűkített méretű katalógus a Google ígérete szerint idővel folyamatosan bővül, a friss bejelentéssel együtt a játszható programok sora bővült a népszerű Garena Free Fire, Ludo King, MapleStory M programokkal.
Ugyanakkor már most elérhető a teljes szinkronizációs lehetőség, vagyis az androidos eszközön megkezdett játék ott folytatható PC-n, ahol abbahagyták és vice versa.

A Google Play Games PC-s verziójának futtatásához legalább 10 GB SSD tárterülettel, 8 GB RAM-mal és négymagos processzorral rendelkező, Windows 10-et vagy újabbat futtató PC-re van szükség, vagyis kvázi minden, az elmúlt két-három évben piacra dobott számítógép teljesíti a kritériumokat. A grafikus motor felé támasztott elvárások is szerények, így az applikáció beéri az Intel UHD 630-as GPU-jával, illetve bármivel, ami legalább ennek a teljesítményét hozza.

A PC-s Google Play Games nem összekeverendő a Windows 11 által biztosított androidos alkalmazásfuttatási lehetőséggel, ehhez ugyanis nem a Google Play Store, hanem az Amazon saját androidos alkalmazásboltja, az Amazon Appstore nyújtja az alapokat.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról