:

Szerző: Koi Tamás

2023. május 18. 13:19

55 ezren távozhatnak a BT-től az évtized végéig

Jelentős mértékben "karcsúsítana" magán Nagy-Britannia legnagyobb telekommunikációs vállalata, a BT, mely az évtized végéig megválna jelenlegi szerződéses és külsős munkaerő-állományának 40%-ától.

Az évtized végére óriási mértékben csökkenhet Nagy-Britannia legnagyobb távközlési cégének, a mobil- és vezetékes infrastruktúrával egyaránt rendelkező BT-nek a szerződéses illetve alvállalkozói mukaállománya - jelentette be a társaság csütörtökön.

A brit távközlési piaci egykori monopóliuma azt tervezi, hogy 2030-ra 55 ezer embertől válik meg, ami soha nem látott, több mint 40%-os leépítési arányt jelentene a vállalatnál. A cég jelenleg világszerte nagyjából 130 ezer embernek ad munkát, ebből nagyjából 30 ezren alvállalkozón keresztül dolgoznak a BT-nél, 80 ezren pedig Nagy-Britanniában is élnek közülük.

bt_tower_2

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A társaság úgy számol, hogy az évtized végére minden, jelentős élőerő-szükséglettel bíró hálózatfejlesztési munkafázist lezárhat, így a jelenleg zajló 5G-s és optikai fejlesztések addigra a finisbe érnek, ami lényegesen kevesebb mérnök, illetve az építési munkálatokban érintett alkalmazott, alvállalkozó részvételét kívánja meg a céges struktúrában.

A BT ezzel párhuzamosan jelentős automatizálási projekteket kíván megvalósítani, bizonyos munkákat, illetve munkafázisokat átadva a mesterséges intelligencia-rendszereknek - csak ezzel körülbelül 10 ezer munkahelyet válthat ki a vállalat a következő hétéves időszakban.

A társaság nem az első brit távközlési multi a héten, mely leépítéseket jelent be középtávon. A Vodafone Csoport újonnan véglegesített vezérigazgatója alig pár napja jelentette be, hogy a cégcsoporttól a következő három évben 11 ezer munkavállalónak kell majd távoznia.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 15:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.