Szerző: Koi Tamás

2023. május 16. 12:57

Leépít a Vodafone, de kérdés, ez megmenti-e a céget

Fennállásának eddigi legnagyobb létszámleépítési hullámát jelentette be tegnap a Vodafone Csoport újonnan véglegesített vezérigazgatója, mivel a brit székhelyű távközlési multi továbbra is alulteljesít mind a piachoz, mind saját korábbi várakozásaihoz képest.

Tovább folytatódnak a leépítések a brit Vodafone Csoportnál, így a több leányvállalatokat érintő, év eleji, kisebb létszámú elbocsátási hullámot követően további 11 ezer munkahely szűnhet meg a cégnél az elkövetkezendő három évben - jelentette be tegnap Margherita Della Valle, a távközlési multi nemrég véglegesített vezérigazgatója.

Bár a hasonló hírekre az elmúlt hónapok iparági tapasztalatai alapján általában pozitívan reagál a tőzsde a bejelentés hatására a csoport részvényeinek árfolyama további 4%-ot zuhant, ezzel visszatérve a január eleji mélyponthoz.

vodafone_belfast

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Mindez egyben jól szemlélteti, hogy a vállalatcsoport milyen kihívásokkal teli időszakkal kellett szembenézzen az elmúlt egy-két évben, melyekre a menedzsment nem tudott időben és kellő hatékonysággal reagálni - ez, illetve az ebből fakadó befektetői frusztráció vezetett végül a korábbi vezérigazgató, Nick Read tavaly decemberi távozásához is.

Read más cégvezetőkhöz hasonlóan korábban többször igyekezett hangsúlyozni, hogy az iparágnak további konszolidációra lenne szüksége, az ehhez vezető út azonban korántsem bizonyult annyira simának, mint azt eleinte a korábbi vezetés remélte.

A Vodafone Csoport eközben egyre nagyobb adósságot halmozott fel, melynek csökkentésére az egyetlen kézzelfogható eredményként éppen a magyar leányvállalat, a Vodafone Magyarország mintegy 1,7 milliárd eurós vételáron megvalósuló adás-vételét tudta felmutatni a menedzsment.

A cégcsoport ezért jobb híján leépítésekkel kezdte az évet, ám akkor elsősorban a londoni központot érintették csak az intézkedések, szemben a most bejelentett hullámmal, mely végigsöpör majd az összes leányvállalaton, köztük a szolgáltató legnagyobb piacán működő, düsseldorfi székhelyű Voafone Németországon is, mely szintén meglehetősen gyengén muzsikált a versenytársakhoz képest az elmúlt pénzügyi időszakban.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.