:

Szerző: mz

2000. november 28. 21:34

A NEC és a Hitachi együtt építenek memóriagyárat

Két elektronikai óriás, a NEC Corporation és a Hitachi Ltd. úgy nyilatkoztak, hogy közös beruházással 1,45 milliárd US dollárt költenek egy közös tulajdonú, számítógépekbe szánt memóriachipeket készítő gyár építésére.

A Hiroshimában építendő gyár a tervek szerint 2002 áprilisában kezdi meg a termelést, a következő generációs véletlen elérésű memóriák, DRAM-ok készítését. A gyáregység üzemeltetését az Elpida Memory Inc. végzi majd, a NEC és a Hitachi decemberben létrehozott közös cége.

A NEC és a Hitachi szándéka az, hogy összesített részesedésüket a világ memóriapiacából a jelenlegi 13-ról a 2004-es évre 17 százalékra növeljék.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.