:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 28. 07:45

A Hyundai Electronics felgyorsítaná az önállósulási folyamatot

[Techweb] A Hyundai Electronics Industries Co. (HEI) bejelentése szerint a vállalat fel szeretné gyorsítani a komoly anyagi gondokkal küszködő anyacégből való kiválást, ezen felül 3 milliárd dollár bevételt tervez kölcsönökből valamint követelések értékesítéséből.

A Hyundai képviselői nem közölték a kiválás pontos menetrndjét, melyet korábban 2002-re jósoltak. Pénzügyi elemzők szerint a Hyundai Electronics főként a befektetői bizalom növelése érdekében szeretne minél hamarabb a saját lábára állni és elszakadni a bajba került anyacégtől.

A HEI-nek jelenleg hozzávetőlegesen 9 milliárd dollár felvett hitele van, melyet a jövő év folyamán drasztikusan csökkenteni szeretne. A cég képviselői szerint már nyélbe ütöttek egy 435 millió dolláros kölcsönről szóló megállapodást, melyet a Citibank és négy koreai bank biztosít majd. A vállalat további 435 millió dollárra kíván szert tenni egyéb hazai forrásokból, ezen felül 1,15 milliárd dollár bevételt terveznek kötvényeladásokból realizálni. További 425 millió dollárt remélnek követelések értékesítésétől.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról