:

Szerző: Koi Tamás

2023. április 18. 09:38

120 ezer 3G-s mobil cseréjét támogatta az állam

Március 31-ével véget ért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által meghirdetett támogatási program, melynek keretében egyszeri, vissza nem térítendő összeg járhatott azok számára, akik elavult 3G-s készüléküket újra kívánták cserélni. A hatóság szerint a program beváltotta a hozzá fűzött reményeket, bár a 3G-s lekapcsolás végül egyáltalán nem járt armageddonszerű hatással.

Két héttel ezelőtt véget ért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) lebonyolításában zajlott NetreFel program, melynek keretében az elavult, kizárólag 2G/3G-képes készülékek tulajdonosai új, modernebb okostelefonokhoz juthattak először 20 ezer, majd később ennek az összegnek a duplájára emelt vissza nem térítendő állami támogatással.

3gsunset

A szakhatóság kedden délelőtt közölte, 

a program keretében, 2022. februárjától 2023. áprilisáig összesen mintegy 120 ezer készülékcserét bonyolítottak le az érintett előfizetők.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ők a támogatási kérelem benyújtásának idejétől függően kaphattak 20 vagy 40 ezer forint összegű támogatást az eredetileg meghirdetett, ötmilliárd forintos keretösszeg erejéig, mely végül a program végére nem merült ki teljesen: a teljes keretből 4,2 milliárd forintnyi összeget helyeztek ki az igénylőknek.

A statisztikákból emellett kiderül: négy készülékcseréből hármat elektronikai áruházakban, egyet mobilszolgáltatók fiókjaiban bonyolítottak. A cserék legnépszerűbb modellje a Samsung Galaxy A13-as volt, a telefonjukat lecserélők 35 százaléka ezt a típust választotta. Dobogós még a Xiaomi Redmi 9AT (15 százalék) és a Nokia 225 (10 százalék) is.

A NetreFel készülékcsere-program legfontosabb konkrét eredményének az NMHH álláspontja szerint az tekinthető, hogy a Telekom és a Vodafone 3G hálózatának teljes, a Yettel 3G hálózatának pedig részleges lekapcsolására zökkenőmentesen, fogyasztói panaszok nélkül kerülhetett sor 2022-2023-ban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 09:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.