Szerző: Koi Tamás

2023. március 31. 09:20

Korlátlan hordozható mobilnettel támadja a Yettelt a Vodafone

Némi fáziskésés után megérkezett a Vodafone kínálatába az első olyan, hordozható mobilnet-csomag, mely valódi konkurenciája lehet a Yettel 2021-ben bevezetett OtthonNet nevű FWA-konstrukciójának.

Új, önállóan igénybe vehető korlátlan mobilnet-előfizetés érhető el mától a Vodafone Magyarország kínálatában, mely legfőképpen a Yettel 2021-ben bevezetett FWA zászlóshajó-termékének, az OtthonNet-nek lehet a konkurenciája.

A Mobilnet XXL tarifacsomag legfőképpen azok számára lehet kedvező ajánlat, akik a korlátlan mobilnet-elérést eleve több eszköz számára kívánják megosztani, tetszőleges földrajzi helyen, mindezt lehetőség szerint költséghatékony módon.

wifihotspot_mobile

Az új hordozható mobilnet-konstrukció havi díját ennek megfelelően 4990 Ft-ban határozta meg a Vodafone (ehhez 12 hónapos határozott idejű szerződést kell aláírni e-Pack-kel). A mobilnet-előfizetés bármilyen SIM-képes eszközben, vagyis routerben, Wi-Fi hotspotban vagy akár tabletben is használható, ugyanakkor három fontos megkötéssel.

Egyrészt a szolgáltató 5G-s hálózatára akkor sem léphet fel az eszköz, ha egyébként képes 5G-n kommunikálni, illetve a le- és feltöltési sebességet 100 Mbps-ben és 20 Mbps-ben (becsült érték) maximálta az operátor. Végezetül lényeges szempont, hogy a díjcsomag csak belföldön használható, roaming adatkeretet egyáltalán nem biztosít.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Bár MultiSIM konstrukcióban a Magyar Telekomnál is elérhető jó ideje tetszőleges eszközzel használható korlátlan mobilnet-hozzáférés, ehhez mindenképpen rendelkezni kell egy lakossági hangalapú csomaggal, ezért a Mobilnet XXL inkább a Yettel (akkor még Telenor) által 2021 szeptemberében bevezetett OtthonNet nevű, fix elérést kiváltó vezeték nélküli hozzáférést (FWA) kínáló tarifa egyfajta versenytársának tekinthető.

A Yettel konstrukciója ugyanakkor a Vodafone-éval szemben kifejezetten helyhez kötött, emellett az ára is az igénybevétel helyétől függően kerül meghatározásra, ugyanakkor 4G-alapú mobilneten valamivel gyorsabb maximális letöltési sávszélességet (150 Mbps) biztosít.

Időközben a Yettel piacra dobta az OtthonNet 5G-alapú változatát is OtthonNet Pro néven (valamint ezek üzleti ügyfelek számára elérhető verzióit IrodaNet/Pro elnevezéssel), ami értelemszerűen 5G-s elérést biztosít bizonyos fix telepítési helyeken, a szükséges előfizetői végberendezéseket pedig bérelni is lehet hozzá a szolgáltatótól.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról