Szerző: mz

2000. november 26. 22:50

Szupervékony, szuperhordozható és szupervezetéknélküli a hp új noteszgépe

[Noguchi] A Hewlett-Packard Company által bemutatott, forradalmian új megoldásokat tartalmazó, szupervékony hp OmniBook 500 noteszgépei útközben maximális hordozhatóságot, az íróasztal mellett pedig teljes körű funkcionalitást kínálnak a sokat utazó felhasználók számára.

A sokoldalú, könnyű és rendkívül felhasználóbarát notebook-típust számos ergonómiai kritériumot szem előtt tartva tervezték meg, és vezeték nélküli működésre is felkészítették. A 12,1 hüvelyk képátlójú XGA aktív mátrix-képernyővel működő hp OmniBook 500 csupán 2,5 cm vastag és mindössze 1,6 kg-ot nyom. A hp OmniBook 500 sorozat példátlanul megbízható mobil működést garantál felhasználói számára, akik a hp világszínvonalú támogató és szervizhálózatának szolgáltatásait is igénybe vehetik.

A hp OmniBook 500 noteszgéppel dolgozó mobil felhasználók munkahelyüktől távol is élvezhetik a pehelykönnyű design előnyeit, és íróasztaluk mellett sem kell lemondaniuk a desktopok által hagyományosan kínált, teljes körű funkcionalitásról.

A hp OmniBook 500 notebook PC-k az Intel legújabb, kis feszültségű Mobile Pentium III processzoraival illetve Mobile Celeron processzorokkal működnek (500 MHz-es frekvencián).

A hp OmniBook 500 és a hp OmniBook 6000 termékcsaládok közös kiegészítő termékei gazdaságos megoldást kínálnak a vállalati piacon, mivel a felhasználók számos eszközt (pl. CDRW, DVD, LS-120, memória és tápadapter) mindkét platformon alkalmazhatnak. A hp Image Engineer megoldása révén zökkenőmentesen egységesíthető a hp OmniBook 500 and 6000 notebook-rendszerek szoftvertükre.

A hp és a Lucent 802.11b LAN PC-kártyája által biztosított LAN-csatlakoztathatóság révén a felhasználók az egész épületben, illetve vállalati komplexumban dolgozhatnak a belső hálózatra kapcsolódva. A hp és 3Com PC-kártyája segítségével olyan vezeték nélküli nyilvános hálózatot (PAN-t) hozhatnak létre, amelynek Bluetooth technológiája támogatja a különféle eszközök közötti, rövid hatótávolságú összekapcsolhatóságot.

A hp OmniBook 500 modellek várhatóan 2001. első negyedévében jelennek meg az üzletekben. A noteszgépeket előtelepített Microsoft Windows 98 vagy Windows 2000 operációs rendszerrel szállítják. A konfigurációkról és specifikációkról a www.hp.com/omnibook címen olvasható bővebb tájékoztatás.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról