Szerző: Koi Tamás

2023. február 8. 10:04

Befutott a OnePlus első tablete és billentyűzete

Az Oppo égisze alá tartozó OnePlus hosszú hónapokon keresztül csepegtette a márka rajongóinak az első tabletjének megjelenésével kapcsolatos információkat, melyet mostanra leplezett le a cég. A tableten kívül merőben új vizekre is elevezett a OnePlus azzal, hogy bemutatta első számítógépes perifériáját, egy klaviatúrát.

Immár tabletet is vásárolhatnak majd maguknak a OnePlus márka rajongói, miután a kínai Oppóhoz tartozó márka tegnap hivatalosan is fellebbentette a fátylat a OnePlus Padról, a cég első tabletjéről. A készülék az androidos mezőnyben, egyébként jelentős mértékben az iPad által uralt piacon próbál majd magának utat törni néhány markáns és kevésbé markáns megkülönböztető jegy által.

Az egyik ilyen, első ránézésre szembeötlő különbség az átlagos tabletekhez képest a meglehetősen szokatlan, 7:5 arányú, 11,6 hüvelykes képátlójú kijelző, mely így 2800x2000 pixeles felbontású lett, illetve támogatja a 144 Hz-es képfrissítési rátát, ami arra utal, hogy a tabletet olyanoknak (is) szánták, akik sűrűn veszik kézbe az eszközt játék céllal.

oneplus_pad

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ehhez egyébként adott a számítási kapacitás is: a OnePlus Pad-et a MediaTek Dimensity 9000-es rendszerprocesszorával, továbbá kiépítéstől függően 8-12 GB rendszermemóriával látták el, ezzel a kombinációval a tablet az androidos mezőnyben mindenképpen kiemelkedik majd a fősodorból. Némi egyediséget visz még a külcsínbe a köralakú, 13 megapixeles érzékelőt rejtő kamerasziget is.

Az Android 13-at futtató tablethez az áprilisi megjelenést követően mágneses tokot, klaviatúrát és stylust is kínál majd a cég, jóllehet a perifériák és tartozékok árát nem hozták nyilvánosságra, ahogy egyelőre azt sem tudni, hogy a OnePlus Pad mennyibe kerül majd a tavaszi premiert követően.

oneplus-keyboard-81-pro

Szintén áprilisban érkezhet majd a boltokba a OnePlus első klaviatúrája, mely egyben a cég első PC-s perifériája is lehet. A Keychronnal közösen fejlesztett (lényegében a Keychron Q1 Pro-ra épülő) Keyboard 81 Pro egy vezetékes és vezeték nélküli üzemmódban egyaránt működő, háttérvilágítással és RGB-támogatással ellátott mechanikus billentyűzet lesz, alumínium házzal és egy 4000 mAh-s beépített akkumulátorral.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról