Szerző: Koi Tamás

2023. február 3. 10:23

A meeting, amire az MI is meghívást kapott: itt a Teams Premium

Új csomaggal egészítette ki népszerű kollaborációs platformját, a Teams-et a Microsoft. A Teams Premium számos MI-alapú megoldást kínál azoknak, akiknek a meetingek során felmerülő rutinműveletek, netán magán a meetingen való részvétel púpot jelentenek a hátukra.

A héten elérhetővé tette új kollaborációs csomagját a Microsoft - a Teams Premium számos olyan új funkciót kínál, melynek alapját az OpenAI GPT-3.5 -ös generatív nyelvi modellje biztosítja. A bejelentés alig több mint egy héttel azután jött, hogy a Microsoft közölte, több milliárd dollárt fektet be a ChatGPT mögött álló startupba.

A Microsoft Teams Premium csomag egyik legvonzóbb képessége minden kétséget kizárólag az intelligens meeting-összefoglaló lesz majd, mely személyre szabottan foglalja keretbe a meetingen elhangzottakat akár azok számára is, akik részt sem tudtak venni az értekezleten, netán annak csak egy részén voltak jelen.

teams

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A meetingek leiratát a háttérben dolgozó mesterséges intelligencia képes fejezetekre bontani, különböző tematikák vagy megszólalók, illetve megszólítottak alapján rendszerezni.

A Teams Premium ezen felül a rögzített meetingeket rövidesen képes lesz olyan időjelölőkkel ellátni, mely pontosan beazonosítja, ki mikor beszélt, sőt, képes azt a dolgozói struktúra alapján rendszerezni, melynek köszönhetően például könnyűszerrel megkeresheti a meeting azon pontjait a felhasználó, ahol a felettese beszélt.

A Microsoft a fentieken túl egyes, korábban általánosan elérhető Teams-funkciókat beemel a Premium csomagba, így például az élő feliratozás idővel csak a nagyobb értékű csomag előfizetői számára lesz majd elérhető, emellett olyan, a meetingek tartalmát védő funkciók is a Premium előfizetéssel lesznek csak elérhetők, mint a videó vízjelezése, vagy a meeting felvételének, netán a chatablakokban lévő szövegek másolásának tiltása.

A Teams Premium előfizetések mindezen felül a vállalat illetve annak dolgozói számára szofisztikált márkamegjelenítési lehetőségeket biztosítanak (branded meetings, organization background) illetve webinarok lebonyolítását is hatékonyan támogatják.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.