Szerző: Koi Tamás

2023. február 3. 10:23

A meeting, amire az MI is meghívást kapott: itt a Teams Premium

Új csomaggal egészítette ki népszerű kollaborációs platformját, a Teams-et a Microsoft. A Teams Premium számos MI-alapú megoldást kínál azoknak, akiknek a meetingek során felmerülő rutinműveletek, netán magán a meetingen való részvétel púpot jelentenek a hátukra.

A héten elérhetővé tette új kollaborációs csomagját a Microsoft - a Teams Premium számos olyan új funkciót kínál, melynek alapját az OpenAI GPT-3.5 -ös generatív nyelvi modellje biztosítja. A bejelentés alig több mint egy héttel azután jött, hogy a Microsoft közölte, több milliárd dollárt fektet be a ChatGPT mögött álló startupba.

A Microsoft Teams Premium csomag egyik legvonzóbb képessége minden kétséget kizárólag az intelligens meeting-összefoglaló lesz majd, mely személyre szabottan foglalja keretbe a meetingen elhangzottakat akár azok számára is, akik részt sem tudtak venni az értekezleten, netán annak csak egy részén voltak jelen.

teams

A meetingek leiratát a háttérben dolgozó mesterséges intelligencia képes fejezetekre bontani, különböző tematikák vagy megszólalók, illetve megszólítottak alapján rendszerezni.

A Teams Premium ezen felül a rögzített meetingeket rövidesen képes lesz olyan időjelölőkkel ellátni, mely pontosan beazonosítja, ki mikor beszélt, sőt, képes azt a dolgozói struktúra alapján rendszerezni, melynek köszönhetően például könnyűszerrel megkeresheti a meeting azon pontjait a felhasználó, ahol a felettese beszélt.

A Microsoft a fentieken túl egyes, korábban általánosan elérhető Teams-funkciókat beemel a Premium csomagba, így például az élő feliratozás idővel csak a nagyobb értékű csomag előfizetői számára lesz majd elérhető, emellett olyan, a meetingek tartalmát védő funkciók is a Premium előfizetéssel lesznek csak elérhetők, mint a videó vízjelezése, vagy a meeting felvételének, netán a chatablakokban lévő szövegek másolásának tiltása.

A Teams Premium előfizetések mindezen felül a vállalat illetve annak dolgozói számára szofisztikált márkamegjelenítési lehetőségeket biztosítanak (branded meetings, organization background) illetve webinarok lebonyolítását is hatékonyan támogatják.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról