:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. december 15. 11:39

Beépül a Teams a Microsoft Outlookba

A Microsoft a Teams csevegési funkcióival bővíti az Outlookot, aminek révén gyorsabbá válik a kommunikáció az értekezletek résztvevői közt.

A Microsoft 365 roadmap szerint a Microsoft közelebb húzza Teams termékét az Outlook levelezőszolgáltatáshoz, 2023 márciusában világszerte integrálja a csevegőt a népszerű e-mail szolgáltatásba. Ez azt jelenti hogy a felhasználók egyenesen a levelezőn keresztül cseveghetnek és használhatják a Teams üzenetküldési funkcióit, így gyorsabbá válik a rövid üzenetek küldése, a chatelés. A videóhívások résztvevői és szervezői a chatintegrációnak köszönhetően valós időben kommunikálhatnak, ahelyett, hogy oda-vissza küldözgetnének e-maileket.

A technológiai óriás továbbá tervezi, hogy a webes Outlook keresősávjában egyben a Teams-üzenetek közti keresés is lehető legyen, illetve az Outlook-naptárban nyilvántartott értekezletekhez tartozó chatek könnyen visszaolvashatóvá váljanak. A fejlesztések februárban érkeznek, amikor a Teams-profilkártyák is kibővített nézetet kapnak, beleértve a személy profilját, elérhetőségeit, LinkedIn-információit és még sok mást.

how-to-install-microsoft-teams-add-in-for-outlook-100

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Ez is jól jelzi, hogy mennyire fontos a Teams a Microsoftnak, amit egyre több más Microsoft-termékekkel próbál integrálni, de ez nem tetszik mindenkinek. Meglendültek az események a Teams-hez kapcsolódó, uniós trösztellenes kezdeményezésben is: az unió hamarosan megindithatja a trösztellenes vizsgálatot, amelynek célja annak tisztázása lesz, hogy a Microsoft jogellenesen tett-e szert versenyelőnyre azáltal, hogy a Teams-t az Office irodai alkalmazásokkal egybe csomagolva terjesztette. 

Az Európai Bizottság versenyjogi szerve tavaly októberben küldte ki a piaci szereplőknek azt a piacfelmérést célzó kérdőívet, mely jellemzően az ilyen vizsgálatok nulladik szakaszának minősül, miután a Salesforce alá került Slack panaszt nyújtott be. A panaszoló egyebek mellett azt kifogásolta, hogy a Microsoft illegálisan építette be a Teams-t az Office programcsomagba, megnehezítette annak eltávolítását, illetve nem tette lehetővé, vagy megnehezítette a riválisok számára, hogy platformjaikat a Microsoft Office termékeikbe bármilyen szinten integrálják.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.