Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. december 6. 12:18

„Max” lehet az összevont HBO-Discovery streamingszolgáltatás

Az HBO nevének mellőzése jelezheti a brandek egyenlő fontosságát az HBO Max and Discovery+ összevonásából születő szolgáltatásban.

Jövő év közepén (régiónkban 2024-ben) mind tartalmi, mind technológiai szempontból megújul a Warner Bros. Discovery égisze alá tartozó HBO Max streamingszolgáltatás – jelentette be augusztusban David Zaslav kiadóvezető. Az HBO Max és a szintén a kiadóhoz tartozó Discovery+ SVOD-platformot mind tartalmi, mind technológiai alapokon átgyúrja, összeolvasztja, az új szolgáltatás pedig elsősorban a Discovery+ alapjaira épít majd.

A 2020 májusában indult eredeti név helyett az HBO Max és a Discovery+ összeolvadásának eredménye a nemes egyszerűséggel „Max” néven érkező platform lehet a CNBC értesülése szerint. Bár a lap megjegyzi, hogy ez még nem a végleges döntés, mivel az ügyvédek más lehetséges elnevezéseket is mérlegelnek, a projekt belsős kódneve egyébként „BEAM”. A „Max” azért tűnik valószínűnek, mert a Warner Bros. Discovery úgy szeretné beolvasztani az HBO szolgáltatását, hogy az ne árnyékolja be a többek közt a Discovery, a DC Comics. és a Warner Bros. tartalmaiból álló kínálatát.

hbo_max

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A lap forrásai szerint az új platform a Disney Plus mintájára különböző hubokba rendezheti kezelőfelületén az egyes brandekhez tartozó videókat, a Disney-nél például külön böngészhetők a Disney-hez, a Marvelhez, a Star Warshoz, és a Pixarhoz fűződő különféle sorozatok és filmek, ennek mintájára a "Max"-on az HBO, Discovery, DC Comics hubok segíthetik a tájékozódást.

Az új platform tartalmi és műszaki szempontból is sokat változhat majd a jelenlegi szolgáltatáshoz képest, ahogy az előfizetőszám alapján a világ harmadik legnagyobb online előfizetéses streamingszolgáltatója próbálja versenyképességét megőrizni az egyre kiélezettebb körülmények között. A szolgáltatás árazásáról egyelőre még nincsenek hírek.

Az HBO Max körüli állóvizet a Warner Bros. Discovery akvizíció lezárását követően szinte azonnal felkavarta az új vezetés. A menedzsment a tartalomkínálatot érintően hamar drasztikus döntéseket hozott, mely a magyar piacon különösen nagy port kavart, miután a platformról eltűnt több nagy nézettségű hazai produkció. A tartalomkínálat nemzetközi megnyírbálásának így áldozatul esett többek között Besúgó című sorozat, illetve az Aranyélet széria harmadik évada is. Zaslav nyár végi nyilatkozata szerint a tartalomkínálatra nem várnak további, hasonlóan drasztikus átalakítások.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról