Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. január 6. 12:59

Hosszú évek után itt az első ThinkPhone

Az üzleti márkajelzésű készülék hardvert tekintve nem annyira üzleti, a tervezők mintha egy erősebb Motorola telefonra húzták volna rá a ThinkPad márka dizájnelemeit. Viszont ThinkPadekkel természetesen remekül szinkronizálható.

Nem mondhatni, hogy a Lenovo különösebben elsiette volna a birtokában lévő PC-s és okostelefonos üzletág szinergiáinak kihasználását, hiszen a ThinkPadek felett majdnem 20, az időnként kevésbé izgalmas telefonokkal előálló Motorola márka felett pedig több mint 8 éve rendelkezik a kínai gyártó. A régóta pletykált, CES alkalmából végre bemutatott Lenovo Thinkphone by Motorola külsőben mintha csak egy ThinkPad lenne okostelefon-bőrbe bújva, a szénszálas hátlapon ott a jellegzetes logó, és még arra is figyeltek a dizájnerek, hogy az alumíniumkeretre került programozható gomb olyan tűzpiros színű legyen, mint a legtöbb ThinkPad pöcökegere.

Elölről egyébiránt inkább egy Motorola készülék érzetét kelti a 6,6 hüvelykes 1080 x 2400 pixeles felbontású pOLED panellel felszerelt Think-telefon, ami 144 Hz-es frissítésre képes és HDR10+ támogatást kapott. Az üzleti kategóriába szánt készülék leginkább a Motorola Edge 30 Ultrára hajaz: a Snapdragon 8 Gen 1 platformra épül, miközben a piacon már több Snapdragon 8 Gen 2-vel felszerelt modellt jelentettek be más gyártók. Operatív memóriából 8/12GB kiszerelések választhatók, 128GB/256GB/512GB UFS 3.1 tárhellyel, adott az IP68 és a MIL-STD 810H tanúsítvány, a Wi-FI 6E, és a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó. Az 5000 milliamperórás telep vezeték nélkül 15W-os, vezetékkel 68W-os töltéssel pumpálható.

lenovo_thinkphone

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A hátlapi kamerarendszert egy 50MP-es (f/1,8) főkamera, egy 13MP-es ultraszéles kamera (f/2,2) és egy mélységérzékelő szenzor alkotja, mellettük LED-es villanóval, míg az előlapon 32MP-es egységgel készülnek a felvételek a kijelzőbe vájt kameralyukban. A specifikációk sorába sajnos nem tartozik a microSD-slot, a cserélhető akkumulátor, se egy dock, vagy bármi egyedibb hardveres funkció.

Ugyan a Lenovo közleménye kiemel üzleti szoftveres fejlesztéseket, azok sem különösebben kirívóak: adott az Android for Work flottakezelési funkció, és a a Motorola „Ready For” újrabrandelt verziója, a „Think 2 Think”, amivel vezeték nélkül csatlakoztatható a mobil egy windowsos PC-hez. Ez többek közt közös vágólapot, drag and drop fájlmozgatást, egyszerű hotspot-kezelési lehetőségeket, megosztott értesítéseket, illetve androidos appok PC-n való futtatását kínálja, illetve a készüléken előretelepítetten találhatók a Microsoft 365 alkalmazások.

A dizájn mellett így lényegében nem túl sok olyan jellemzőt mondhat magáénak a ThinkPhone, ami miatt a felhasználók a ThinkPadet megszerették, úgy mint a javíthatóság, vagy a szívós akkumulátor. A cég a CES-en emellett két, teljesen újító, kimondottan figyelemreméltó koncepciót mutatott be a notebookok szegmensében, amik a Yogabook és a ThinkBook vonalat erősítik.

A ThinkPhone a következő hónapokban válik elérhetővé az Egyesült Államokban, Európában, Latin-Amerikában, Közel-Keleten, Ausztráliában és Ázsia egyes országaiban, és kizárólag üzleti ügyfelek vásárolhatják meg, egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról