:

Szerző: Vörös Péter

2000. november 24. 09:03

Gates 5 millió $-t adományoz chilei könyvtárak számítógépesítésére

[Bloomberg] Végre egy jó hír is Bill Gates-szel kapcsolatban: a Bill & Melinda Gates Alapítvány 5 millió $ értékben fog támogatni több, mint 300 közkönyvtárat Chilében, számítógépekkel, Internet hozzáféréssel és oktatással. Észak-Amerikán és Nagy-Britannián kívül ez az első ország, ahová az alapítvány adományoz.

A Microsoft chilei egysége 1,2 millió $ kiskereskedelmi értékű szoftvert adományoz a számítógépekhez. Chilét egyebek között azért választotta ki az alapítvány, mert ebben a fejlődő országban jelentősek az erőfeszítések arra, hogy ingyenes legyen a hozzáférés a számítógépes szolgáltatásokhoz (pl. Internet hozzáférés) a közkönyvtárakban.

Az alapítvány a chilei kormánnyal, az ország központi könyvtár szervezetével és más partnerekkel együttműködve alakítja ki a program részleteit, amelynek révén több, mint 1.200 számítógépet kapnak majd a chilei könyvtárak. Az oktatás várhatóan júliusban kezdődik, ekkor installálják a PC-ket.

A 21 milliárd $-os Bill & Melinda Gates Foundation főként az egészségügy és az oktatás területein adományoz, de támogat Internet hozzáférési programokat is.

Gates immár hetedik éve folyamatosan az USA leggazdagabb embere, bár a Forbes magazin szeptemberi száma szerint az 1999-es 85 milliárd $-ról 63 milliárd $-ra csökkent vagyona. Chile bruttó hazai terméke 1999-ben 71,1 milliárd $ volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.